Srbija

MUP ponovio broj za prijavu blokade puteva i nasilja tokom protesta

Izvor: 
013info Sub, 04/12/2021 - 11:00Građani kojima zbog blokade puteva i saobraćaja bude ograničena sloboda kretanja ili dožive neki vid nasilja usled blokade puteva, mogu prijaviti MUP-u.

 

Kako je saopštilo ovo ministarstvo, broj za prijavu je 0800 104 103.
 
"Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da građani Srbije koji se suoče sa ovakvom vrstom problema mogu na jednostavan i brz način obavestiti policiju o kršenju zakona, počiniocima ili registracijama vozila koja se koriste za sprečavanje normalnog funkcionisanja saobraćaja", navodi se u saopštenju.
 

MUP još jednom podseća i napominje da blokada puteva i ometanje građana predstavlja kršenje zakona i ustavom zajemčenog prava slobode kretanja.

"Podvlačimo da svu odgovornost za sve što može da se desi na skupovima koji nisu prijavljeni ili odobreni u skladu sa zakonom od strane nadležnih organa snose isključivo organizatori neprijavljenih skupova", navodi policija.
 
Oni dodaju prijava nasilja usled blokade puteva i saobraćaja može da se obavi i putem mejla, slanjem poruke na adresu [email protected]
 
Uvođenje ovog broj najavio je ministar policije Aleksandar Vulin kada je rekao da policija na zakazanim protestima protiv Rio Tinta, Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu neće koristiti silu. Prethodno je rekao da hoće.
 MarketingNajnovije vesti