• Na aerodromu Nikola Tesla zaplenjen roleks od 42.000 evra

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Na aerodromu „Nikola Tesla“ carinici su danas zaplenili skupoceni muški sat marke „roleks“, čija je vrednost 42.500 evra, piše 021.rs.
    U pokušaju da ga prokrijumčari u Srbiju sprečena je 39-godišnja Beograđanka koja je doputovala letom iz Milana. Ona se po preuzimanju prtljaga uputila ka izlazu kroz zeleni kontroni prolaz, što čine putnici koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.
     
    Kada je zaustavljena radi kontrole, njen prtljag je pregledan na skeneru i u njemu je tada otkriven luksuzni muški sat marke „roleks“ u originalnom pakovanju, sa računom i obrascem za povraćaj PDV-a, overenim na tivatskom aerodromu.
     
    Iz pronađene dokumentacije se vidi kada je i gde sat kupljen i koliko je plaćen, pa će zbog neprijavljivanja na ulazu u našu zemlju biti zadržan do okončanja prekršajnog postupka koji je protiv putnice pokrenut.
     
    Uprava Carina podseća da se na beogradskom aerodromu redovno dešavaju pokušaji neprijavljivanja skupocene robe, jer putnici na taj način pokušavaju da izbegnu dažbine.
     
    Svako ko nije siguran na koji kontrolni prolaz treba da prođe, treba da ode na crveni i prijavi cariniku sve što sa sobom nosi. U interesu putnika je da tako postupe, jer zahvaljujući odličnoj međunarodnoj saradnji i razmeni informacija sa stranim carinskim administracijama, često unapred znamo za rizične putnike koji dolaze u našu zemlju. Ukoliko se putnici upute u zeleni kontrolni prolaz, to ne znači da će nesmetano moći da prođu i da ih niko neće zaustaviti. Pritom, kada putnik krene kroz zeleni prolaz, a carinik ga otkrije, on više neće moći da plati carinske dažbine, već je odmah u carinskom prekršaju„, naglašava šefica carinske ispostave aerodrom Nikola Tesla Branka Popović.

    Na aerodromu „Nikola Tesla“ carinici su danas zaplenili skupoceni muški sat marke „roleks“, čija je vrednost 42.500 evra.
     
     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija