• Na Kalemegdanu obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova (VIDEO)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U sklopu obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, policijski službenici organizovali su danas na Kalemegdanu za svoje sugrađane taktičko-tehnički zbor, kako bi ih upoznali sa svojim radom, ali i zajedno sa njima proslavili svoj dan.

    Tokom manifestacije na Kalemegdanu veliki broj naših građana imao je  priliku da se upozna sa veštinama policijskih službenika, opremom i vozilima koje koriste u radu, a najmlađi su uz druženje i igru sa saobraćajcima naučili kako da bezbedno pređu ulicu.

    Mališani su uživali u vatrogasnoj peni, ali i u penjanju na veštačku stenu uz pomoć pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice.

    Uz edukativne programe, slikovnice i crteže policajci su decu učili kako da se bezbedno ponašaju, a posebnu pažnju mališana privukli su službeni psi i konji.

    Stariji sugrađani pokazali su interesovanje za vozila i opremu   Ministarstva, kao  i za samohodnog robota za uklanjanje eksplozivnih naprava.

    Građani su imali priliku da se upoznaju sa metodama rada kriminalističke policije, uvere u obučenost pripadnika  Sektora za vanredne situacije koji su izveli vežbe gašenja požara, a posetioci su uživali i u tehnikama borilačkih veština.

    Policijski službenici kroz edukativne sadržaje ukazali su građanima na štetnost upotrebe droge i alkohola, prevenciju vršnjačkog i porodičnog nasilja, ali i kako da se zaštite u slučaju elementarnih nepogoda.

    Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

    U nedelju 20. juna  od 12 do 18 časova, na platou ispred Odeljenja za vanredne situacije u Pančevu, Žarka Zrenjanina 96, i građani Pančeva mogu da vide prikaz naoružanja i opreme policije.

     

    U sklopu obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, policijski službenici organizovali su danas na Kalemegdanu za svoje sugrađane taktičko-tehnički zbor, kako bi ih upoznali sa svojim radom, ali i zajedno sa njima proslavili svoj dan

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Isplata stipendija i kredita za učenike i studente

    Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije obaveštava učenike i studente korisnike stipendija za izuzetno nadarene učenike da isplata pete i šeste mesečne rate ovih stipendija za školsku […]

    Leto do ponedeljka, temperature i do 30 stepeni

    U Srbiji će temperatura do ponedeljka imati letnje vrednosti, do 30 stepeni. Danas će biti pretežno sunčano, a krajem dana moguća je prolazna, umerena oblačnost. Najviša temperatura daleko od […]