• Nastava na fakultetima po planu, veće grupe studenata treba podeliti

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nastava na fakultetima Univerziteta u Beogradu će se održavati po planu.Tamo gde ima više od stotinu studenata nastavu treba podeliti u manje grupe, a neki fakulteti poput Medicinskog imaju i alternativne mere.

    U skladu sa odlukom nadležnih o zabrani okupljanja u zatvorenom prostoru kako bi se sprečilo širenje novog koronavirusa, fakulteti će organizovati nastavu u manjim grupama studenata. 

     

    Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović kaže da se na sednici Senata razgovaralo o tome kako da se nastava reorganizuje.

    „Dali smo preporuke da se radi i onlajn, elektronskim putem, gde je to moguće“, rekla je Popovićeva i navela da su preporuke date kako bi se umanjio rizik širenja novog koronavirusa i zaštitili studenti.

    Rekla je da će Univerzitet u Beogradu pratiti preporuke i odluke Vlade Srbije i da će reagovati brzo. 

    Na pitanje šta sa sednicama nastavno-naučnih veća, odgovor se čeka od Ministarstva prosvete.

    Rektorka je navela da je na pojedinim fakultetima neophodno da se održe sednice nastavno-naučnog veća, ali da sa druge strane niko ne želi da ugrozi bilo čije zdravlje. 

    Dekani fakulteta mogu da stopiraju zaposlenima put u inostranstvo, a putovanja u okviru međunarodne razmene odložena su do prvog maja.

    Govoreći o planiranim razmenama studenata, iz prethodnog ciklusa, koje je trebalo da se obave do 31. maja, prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Beogradu Nenad Zrnić je naveo da je iz Poljske stigla informacija da će rok verovatno biti produžen do 31. jula, možda i do kraja školske godine.

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, nakon sastanka na Andrićevom vencu sa državnim vrhom i stručnjacima o koronavirusu, da još uvek nema potrebe zatvoriti škole.

    Od danas su zabranjeni svi javni skupovi u zatvorenim prostorima sa više od 100 ljudi.

    Nastava na fakultetima Univerziteta u Beogradu će se održavati po planu.Tamo gde ima više od stotinu studenata nastavu treba podeliti u manje grupe, a neki fakulteti poput Medicinskog imaju i alternativne mere.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Prijava za godišnji porez na dohodak do 15. maja

    Sva fizička lica koja su u 2023. godini ostvarila dohodak u iznosu većem od 4.269.564 dinara dužna su da najkasnije do 15. maja 2024. godine na portalu e-porezi provere iskazane podatke u unapred […]

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]