• Nastavak suđenja za krađu testova male mature

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Suđenje mašinisti roto štampe Igoru Stamnekoviću zbog optužbi za krađu testova male mature za 2019. godinu nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu.

    Na suđenju su ispitani svedoci, zaposlena u Zavodu za vrednovanje kvaliteta i direktor štamparije, a pregledan je i deo video snimka, koji odbrana osporava kao nezakonito pribavljen, jer je, kako tvrdi, ovaj dokaz zaplenjen u prisustvu dva svedoka koji su zaposelni u policiji.

    Na sledećem suđenju koje je zakazano za 28. februar trebalo bi da se odgleda ceo snimak, a odbrana tvrdi da su neki njegovi delovi sečeni.

    Stamenković se optužnicom tereti za krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delom oduzimanje tuđe stvari.

    On je na početku suđenja u oktobru prošle godine negirao da je ukrao test iz matematike za malu maturu u junu ove godine, tvrdeći da je iz štamparije uzeo samo prazan papir kako bi ga upotrebio umesto tolet papira.

    Optužen je da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

    Sumnja se da je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je bio maturant jedne osnovne škole u Beogradu i kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

    Takođe, sumnja se da je preko sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugova i njihovih roditelja, nakon čega su oni putem društvene mreže „instagram“ delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

    S obzirom da su testovi iz matematike bili „provaljeni“ došlo je do odlaganja polaganja testa iz matematike za dva dana.

    Suđenje mašinisti roto štampe Igoru Stamnekoviću zbog optužbi za krađu testova male mature za 2019. godinu nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Isplata stipendija i kredita za učenike i studente

    Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije obaveštava učenike i studente korisnike stipendija za izuzetno nadarene učenike da isplata pete i šeste mesečne rate ovih stipendija za školsku […]

    Leto do ponedeljka, temperature i do 30 stepeni

    U Srbiji će temperatura do ponedeljka imati letnje vrednosti, do 30 stepeni. Danas će biti pretežno sunčano, a krajem dana moguća je prolazna, umerena oblačnost. Najviša temperatura daleko od […]