• NATAŠA ZEČEVIĆ: Doktorat se dobija na Univerzitetu, a ne na sudu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Upravni sud je poništio odluku Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu kojom se ministru finansija Siniši Malom poništava diploma doktora nauka nakon što je doktorska disertacija proglašena za plagijat.

    – Posle imenovanja Maje Gojković i Jadranke Joksimović za članove Saveta Fakulteta političkih nauka u Beogradu i odluke da se ignoriše volja većine fakulteta i instituta u sastavu UB da rektorka Ivanka Popović pobedi u trci za novi mandat (jer očigledno nije podobna za aktuelnu vlast) ovo je još jedan dokaz koliko su sve institucije u Srbiji u funkciji partije i bratije i podložne volji jednog čoveka koji o svemu odlučuje, kaže se u saopštenju koje je potpisala Nataša Zečević, predsednica Resornog odbora za obrazovanje Stranke slobode i pravde.

    Stranka slobode i pravde najoštrije osuđuje ovaj najnoviji potez bahatosti i bezobzirnosti bez presedana i očekuje od akademske javnosti najoštriju osudu odluke Upravnog suda.

    – Doktorat se dobija na Univerzitetu a ne na Sudu, tako da, bez obzira na odluku Upravnog suda, za akademsku zajednicu Mali je plagirao doktorat, dodaje Zečević.

    Kada se ova nesposobna vlast promeni SSP garantuje da će sve institucije raditi samo u skladu sa zakonom i da će o svemu odlučivati struka.

     

     

    Upravni sud je poništio odluku Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu kojom se ministru finansija Siniši Malom poništava diploma doktora nauka nakon što je doktorska disertacija proglašena za plagijat

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija