• Ne perite automobil: Pesak iz Sahare večeras ponovo stiže u Srbiju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pesak iz Sahare večeras ponovo stiže u Srbiju.

    Meteorolog Đorđe Đurić objašnjava da nas od srede uveče, pa sve do subote očekuju snažna visinska južna strujanja, sa severa Afrike i iz oblasti Sahare. Do našeg područja preko Mediterana, kaže, stići će velike količine čestica pustinjskog peska iz Sahare.

    Reč je o potpunoj prirodnoj i bezopasnoj pojavi, koja je najviše vidljiva na vozilima, a slična situacija dogodila se i pre dve nedelje, tako da je od tada pesak i dalje vidljiv na mnogim neopranim vozilima i površinama„, kaže Đurić. 

    Ovo potvrđuje i meteorolog Ivan Risitić koji kaže da ovog puta saharske padavine neće biti tako obimne kao što su bile sredinom marta.

    Narednih dana bićemo u jakom jugozapadnom strujanju koje po visini donosi vazduh iz severne Afrike tako da prve kiše koje padnu mogu biti malo prljavije, ali ne u obimu u kom su bile u martu„, kaže Ristić.  

    Pesak iz Sahare večeras ponovo stiže u Srbiju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]