• NIS: Snabdevenost benzinskih pumpi redovna, pančevačka Rafinerija radi u normalnom režimu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Snabdevenost lanca benzinskih stanica kompanije NIS je redovna, Rafinerija nafte Pančevo radi u normalnom režimu rada i na tržište isporučuje sve neophodne naftne derivate bez ikakvog zastoja, saopštio je danas NIS.

    Na benzinskim stanicama NIS-a, najvećoj maloprodajnoj mreži u Srbiji, ne postoji ograničenja kada je reč o kupovini goriva, kaže se u saopštenju.

    Dodaju da je NIS obezbedio dovoljne zalihe naftnih derivata kako bi domaće tržište bilo redovno snabdeveno, čak i u uslovima povećanje potražnje.

    U NIS Rafineriji u 2021. godini ostvaren je rekordan obim prerade sirove nafte i poluproizvoda od 3,9 miliona tona i NIS je spreman da odgovi na potrebe tržišta.

    I u narednom periodu fokus NIS-a biće na redovnim isporukama svih vrsta goriva i na stabilnosti tržišta u Srbiji, poručeno je iz te kompanije.

    Nema potrebe da se prave gužve na pumpama

    Država je obezbedila dovoljno svih naftnih derivata i ne postoji apsolutno nikakva potreba da građani prave gužve na benzinskim pumpama, kao i da prave zalihe goriva, izjavio je danas za Tanjug pomoćnik ministarke rudarstva i energetiku za naftu i gas, Raša Kojčić.

    „Nema nikakvih restrikcija u snabdevanju derivatima i, ako je neka kompanija uvela ograničenja u isporuci, to je zaista nedopustivo. Mi ćemo tražiti da, u skladu sa uredbom vlade, tržišna inspekcija to proveri“, naveo je on.

    Kojčić je, još jednom, ponovio da građani ne treba da brinu jer nafte i naftnih derivata u Srbiji ima sasvim dovoljno.

    Mićović: Snabdevanje normalno

    Generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije, Tomislav Mićović, rekao je danas Tanjugu da goriva u Srbiji ima dovoljno i da je snabdevanje normalno.

    „Goriva ima dovoljno, snabdevanje je normalno, stanje oko snabdevanja funkcioniše uobičajeno“, rekao je Mićović.

    Na pumpama širom Srbije redovi

    Podsetimo, u Pančevu ali i u drugim gradovima Srbije sinoć su primećene gužve na benzinskim pumpama.

     Na društvenim mrežama objavljuju se informacije da ima ograničenja prodaje goriva.

    „Svega ima u dovoljnjim količinama i Srbija apsolutno nema nikakvog problema sa snabdevanjem naftnim derivatima. Očigledno je da neko namerno širi paniku“, nezvanično je rečeno iz Vlade Srbije za „Blic“.

     

     

     

    Snabdevenost lanca benzinskih stanica kompanije NIS je redovna, Rafinerija nafte Pančevo radi u normalnom režimu rada i na tržište isporučuje sve neophodne naftne derivate bez ikakvog zastoja, saopštio je danas NIS.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija