• Nova digitalna era je počela – važno je biti deo trendova u modernom digitalnom svetu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Dvadeset i prva po redu Sinergija, najveća regionalna ICT i biznis konferencija, uskoro završava svoj drugi konferencijski dan sa odličnim odzivom publike. Tokom dva dana konferenciju je pratilo gotovo 2000 učesnika što nesumnjivo svedoči o tradicionalno velikom interesovanju za teme nastavka digitalne ere u Srbiji.

    „Svedoci smo pomeranja iz ere mobilne komunikacije i Cloud-a u eru sveprisutnog kompjuting-a i ambijentalne inteligencije. Era u kojoj će se desiti više digitalizacije u 10 godina, nego u prethodnih 40. U toj digitalnoj trci vodiće oni koji već koriste snagu Cloud servisa“, naveo je na otvaranju konferencije Milan Gospić, direktor kompanije Microsoft u Srbiji.

    Ovogodišnja Sinergija 21 „Digital Hotspot“ imala je centralni Biznis i IT segment, koja je u centar dešavanja stavila pitanje perspektive Srbije kao “Digital Hotspot” središta u regionu i IT industrije Srbije kao glavnog pokretača ove ideje, ali i razvoj regiona uopšte kad je u pitanju IT industrija, na koji način se savremeno upravalja podacima i šta nas to očekuje u sferi poslovanja, a što će digitalizacija dalje doneti, navodi se u saopštenju.

    Prvi dan konferencije je kroz osmočasovni program je na pomenute teme ponudio veoma zanimljiva i kvalitetna izlaganja predstavnika kompanije Microsoft, ali i domaćih stručnjaka. U centralnom Biznis i IT segmentu, kroz 10 različitih sesija, publici se obratilo 20 govornika među kojima su bili i predstavnici državnih institucija, doc. dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, njegova ekselencija ambasador Amerike u Srbiji Entoni Godfri, mnogi istaknuti ekonomisti, IT stručnjaci iz zemlje i sveta, kao i lokalni – regionalni preduzetnici, koji su predstavili svoja iskustva i mogućnosti uticaja IT industrije nudi u rešavanju postojeće ekonomske krize, kao i budući koraci u razvoju struke.

    Kako su istakli učesnici centralnog panela, IT sektor konstantno raste, uz uvek prisutne izazove, a time i potražnja za kadrovima. Naveli su takođe, da važan oslonac treba da bude saradnja države i IT kompanija, koja treba samo da nastavi da se razvija na osvonu koje će se Srbija moći da iskoristi svoju perspektivu i pozicionira se kao Digital Hotspot čitavog regiona.

    U tehničkom delu programa prvog i drugog dana konferencije, na 50 predavanja učestvovalo je 59  predavača, koja su registrovani učesnici konferencije mogli da prate na nekoliko paralelnih Teams kanala. Predavači i teme koje su kandidovali i izabrali kao najinteresantnije pokazuju velko interesovanje za korišćenje Cloud tehnologije. Neki od fokusa su migracija i rad u hibridnom okruženju, koji korisnicima omogućava da postepeno i fazno prelaze u modernu Cloud infrastrukturu – „tu Microsoft svojim alatima pruža mnoge pogodnosti jer korsinici mogu da koriste ne samo infrastekturu u Cloud-u već i i veliki broj već gotovih Microsoft servisa“, naveo Aleksandar Totović, jedan od članova programskog odobra tehničkog dela konferencije Sinergija 21.

    Konferencija je ove godine po drugi put organizovana u online formatu, ali nisu izostali interaktivni segmenti konferencije, te su učesnici izuzetno posećenih tehničkih predavanja, aktivno učestvovali postavljajući pitanja predavačima kroz Microsoft Teams platformu.

    Pokrovitelj konferencije je tradicionalno kompanija Microsoft, institucionalni partner eUprava, generalni sponzori Comtrade, Crayon i Informatika, zlatni sponzor je kompanija Veeam, dok je srebrni MainStream, skilling partner Semos Education, ostali partneri KimTec i Beterna, tehnički su Awesome7 i Tarabica, dok su pokrovitelji AI panela, Serbian AI society i Wondefrland AI.

    Dvadeset i prva po redu Sinergija, najveća regionalna ICT i biznis konferencija, uskoro završava svoj drugi konferencijski dan sa odličnim odzivom publike. Tokom dva dana konferenciju je pratilo gotovo 2000 učesnika što nesumnjivo svedoči o tradicionalno velikom interesovanju za teme nastavka digitalne ere u Srbiji.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]