• Novak Đoković pozitivan na virus korona

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Najbolji svetski teniser Novak Đoković saopštio da su on i njegova supruga Jelena pozitivni virus korona. Odmah po dolasku u Beograd, Đoković se testirao zajedno sa članovima porodice i tima sa kojima je bio u Beogradu i Zadru.
     
    Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Deca su negativna„, navodi Đoković u saopštenju.
     
    Đoković je saopštio da je ideja Adrija tura bila da se pomogne teniserima, dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija.  
     
    Sve što smo uradili u proteklih mesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo teniserima iz regiona, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period. U isto vreme, želeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fer-pleja. Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi„, navodi se u saopštenju.
     
    Završnica turnira u Zadru, druge stanice Adrija tura, otkazana je zbog opasnosti od zaraze virusom korona, nakon što je bugarski teniser Grigor Dimitrov bio pozitivan na testiranju, a pozitivni su i Viktor Troicki i Borna Ćorić.
     
    Organizovali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio verujući da su se stekli uslovi za njegovo održavanje. Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave lekara i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se neće komplikovati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana, i ponoviti test za pet dana„, poručio je Đoković.
     
    Brojni mediji i sportisti su kritikovali Đokovića zbog organizovanja Adrija tura tokom pandemije virusa korona.
     
    Otkazan Adria tur
     
    Adrija tur otkazan pre poslednje stanice u BiH. Takmičenje u Banjaluci bilo je zakazano za 3. i 4. jul, pre nego što su se dogodile novonastale okolnosti. Takođe, otkazan je i egzibicioni meč Đokovića i Damira Džumhura, koji je bio planiran za 5. jul u Sarajevu posle sastanka svih članova Organizacionog odbora Adrija tura.
     
    Izuzetno nam je žao što moramo da prekinemo organizaciju teniskih turnira u Banjaluci i Sarajevu. Radovali smo se da publika koja dugo godina čeka vrhunske asove, konačno vidi uživo Novaka Đokovića i druge tenisere, kao i da igranjem u ovim gradovima omogućimo promociju sporta i finansijsku podršku lokalnim igračima. Nažalost, zbog svih događaja poslednjih dana doneli smo odluku da je sada najvažnije da se epidemiološka situacija stabilizuje, kao i da se svi oporave„, izjavio je direktor turnira Đorđe Đoković.
     
    Zahvaljujemo se svim učesnicima iz Teniskog saveza Republike Srpske, grada Sarajeva, svima koji su prethodnih dana vredno radili na pripremi ovih događaja. Cenimo to i ostajemo prijatelji, a nadamo se da ćemo našu ideju sprovesti u delo, čim se za to steknu uslovi„, naglasio je Đoković.
     
    Podsetimo, prva stanica Adrija tura održana je u Beogradu 13. i 14. juna, a prethodnog vikenda u Zadru, s tim da nije odigrano finale usled informacije da je Dimitrov zaražen.

    Najbolji svetski teniser Novak Đoković saopštio da su on i njegova supruga Jelena pozitivni virus korona.
     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]