• Novak slobodan da ide, čeka se konačna odluka ministra

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministar za imigracije Australije Aleks Houk nije doneo odluku da danas ponovo ukine vizu Novaku Đokoviću, te naš teniser nije ponovo priveden kako su preneli mediji ranije.

    Houk je imao četiri sata da eventualno iskoristi svoje pravo prema Aktu o migraciji, ukoliko je vlada želela da pokuša da zadrži Đokovića u pritvoru.

    Međutim, vlada je odlučila da ne donese odluku u četvorosatnom periodu, što znači da je Đoković sada slobodan da ide, prenosi Euronews Srbija pisanje The Age.

    Očekuje se da Houk do sutra donese odluku o tome da li će ukinuti vizu teniseru koji zauzima prvu poziciju na ATP listi.

    Podsetimo, ministar ima pravo da ukine vizu Đokoviću, čak i nakon odluke suda. Na kraju današnjeg saslušanja zastupnik Vlade Kristofer Tran je ukazao da će ministar razmotriti tu opciju.

    Ukoliko se to dogodi, teniski šampion mogao bi da se suoči sa zabranom ulaska u Australiju od tri godine. Ministar može da ukine vizu ukoliko veruje da određena osoba „nosi rizik po zdravlje, bezbednost ili red australijskog društva, ili segmenta društva, ili da nosi rizik za zdravlje ili bezbednost individualaca.

    Međutim, na saslušanju koje je trajalo celu noć sud je odlučio da usvoji Novakovu žalbu na odluku da mu se ukine viza pri seltanju u Australiju.

    Ministar za imigracije Australije Aleks Houk nije doneo odluku da danas ponovo ukine vizu Novaku Đokoviću, te naš teniser nije ponovo priveden kako su preneli mediji ranije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija