• Nove mere za domove za stare, u ustanovama socijalne zaštite i domovima zaražen 271 korisnik

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Zaposleni u domovima za stare ubuduće će raditi u smenama od 15 dana kako bi se onemogućilo širenje korona virusa i zaštitili štićenici i radnici.

    Zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih virusom COVID -19 ukupno je zaražen 271 korisnik i 53 zaposlena, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

    Među ustanovama je Dom za smeštaj odraslih i starih „Stara pruga“ na Umci, „Doživeti stotu“ i “Nana” u Beogradu.

    Zaraženih ima i u Gerontološkom centru u Nišu i Kruševcu, kao i u Domu za smeštaj lica ometenih u razvoju Blace-Trbunje.

    Na spisku ustanova su i Dom za smeštaj odraslih lica Kulina, Dom za smeštaj starih lica u Smederevu, Domska odeljenja za smeštaj odraslih i starih u Novom Pazaru, te u “Elite Home Star“, u Progaru, kao i “Eskulap centar“ u Nišu.

    Korona virusom zaraženih ima i u Beogradu u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine, Domu za smeštaj odraslih i starih „Sunčev breg“, kao i Gradskom centru za socijalni rad, Odeljenju Novi Beograd i Gerontološkom centru – Usluga Pomoć u kući.

    “Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji”, saopštavaju iz Ministarstva za rad.

    Kako podsećaju, ukupan broj ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Republika Srbija i AP Vojvodina iznosi 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika.

    Od toga je 57 Ustanova za odrasle i starije (9 Domskih odeljenja pri Centrima za socijalni rad, 23 Gerontoloških centara, 8 Domova za smeštaj odraslih i starih, 3 Ustanove za smeštaj osoba sa invaliditetom i 14 Ustanova za smeštaj osoba sa mentalnim i intelektualnim teškoćama) i 17 Domova za decu i mlade (10 Domova za decu i mlade bez roditeljskog staranja, 3 Zavoda za vaspitanje dece i omladine i 4 Ustanove za decu i mlade sa smetnjama u razvoju).

    Ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite domski smeštaj odraslih i starijih na teritoriji Srbije iznosi 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika.

     

    Zaposleni u domovima za stare ubuduće će raditi u smenama od 15 dana kako bi se onemogućilo širenje korona virusa i zaštitili štićenici i radnici.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

    Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović rekao je za RTS da će gas za privredu od maja biti jeftiniji za 15 odsto. Do kraja godine obećava i priključenje oko 70.000 domaćinstava na […]