• Novine kod odobravanja stanova za bezbednjake: Računaće se staž

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Vlada Srbije usvojila je na sednici održanoj u četvrtak i dve nove uredbe koje regulišu prodaju stanova pod povoljnijim uslovima pripadnicima snaga bezbednosti.

    Jedna reguliše ispunjenost uslova za kupovinu ovakvih stanova, a druga redosled osoba koje ispunjavaju propisane uslove. Tako je propisano da će se redosled prijavljenih bezbednjaka za stan na konkretnoj lokaciji utvrđivati na osnovu tri kriterijuma: staža, tačnog vremena elektronske prijave za kupovinu i prava prioriteta za kupovinu stana ako je reč o lokacijama u Beogradu i Novom Sadu.

     

    Uredbe se primenjuju na pripadnike Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije i Ministarstva pravde – Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, koji su u stalnom radnom odnosu u jednom od ovih državnih organa, kao i na pripadnike snaga bezbednosti koji su pravo na penziju ostvarili u jednom od ovih državnih organa, borce, porodice palih boraca, ratne i mirnodopske vojne invalide.

    Pravo na kupovinu ovih stanova mogu da ostvare zaposleni u ovim državnim organima pod uslovom da nemaju trajno rešenju stambenu potrebu ili imaju neodgovarajući stan „površine manje od 92 kvadrata“.

    „Priorite za kupovinu stana ima pripadnik snaga bezbenosti koji nema trajno rešenju stambenu potrebu“, precizira se u uredbi.

    Oni koji žele da se prijave za kupovinu ovih stanova, to mogu da učine na sajtu Oni će, kada država raspiše javni poziv za prodaju stanova u stambenim zgradama

    Po isteku roka određenog za podnošenje elektronskih prijava po pojedinačnom Javnom pozivu, utvrđuje se redosled lica koja ispunjavaju propisane uslove za kupovinu stana pod povoljnijim uslovima na pojedinačnoj lokaciji, na osnovu:

    1) podatka o ostvarenom efektivnom radnom stažu u organima iz člana 2. ove uredbe, izraženog u danima, koji se izračunava do dana raspisivanja Javnog poziva, koji je organ snaga bezbednosti dužan da dostavi Generalnom sekretarijatu Vlade;

    2) podatka o tačnom vremenu korišćenja Aplikacije Vlade;

    3) prioriteta za kupovinu stana na lokaciji za koju je u toku Javnu poziv, ukoliko je u pitanju Javni poziv za lokacije u Beogradu i Novom Sadu.

    Podaci iz stava 1. tač. 1) i 2) ovog člana imaju jednaku vrednost prilikom utvrđivanja redosleda.

    Ukoliko se na osnovu podataka iz stava 1. ovog člana za dva ili više lica utvrdi isti redosled, prednost će imati lice čija elektronska prijava je podneta bliže vremenu otvaranja Aplikacije Vlade za pojedinačnu lokaciju.

     

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Treći dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić

    Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, nakon što je obustavljena pretraga terena, ušla je u treći dan. Policija je saopštila da nastavlja intenzivan operativan rad radi utvrđivanja svih […]