• Nuklearnim objektima šest godina upravlja isti direktor u v.d. statusu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Nuklearnim objektima Srbije upravlja osoba koja duže od šest godina ima status vršioca dužnosti direktora, saopštila je danas Državna revizorska institucija.
     
    Navode i da je mandat istekao predsedniku i četvorici članova Nadzornog odbora, ali oni i dalje obavljaju tu dužnost.

    U izveštaju o reviziji pravilnosti poslovanja Nuklearnih objekata Srbije iz Vinče, revizori su utvrdili nepravilnosti kod tri javne nabavke procenjene vrednosti 4,55 miliona dinara, kao i da su nabavljana dobra i radovi bez sprovedenog postupka u iznosu od 919.000 dinara, a da nisu postojali razlozi za izuzeće od primene Zakona o javnim nabavkama.

    Takođe su utvrdili da su za usluge mobilne telefonije u 2019. godini i usluge obezbeđenja objekata u 2020. godini platili 567.000 dinara više od ugovorene vrednosti.

     
    „Nuklearni objekti Srbije su u 2020. godini za 224 zaposlena isplatili deo zarade po osnovu radnog učinka u iznosu od 2,09 miliona dinara bez postojanja opšteg akta kojim se uređuju elementi za obračun i isplatu osnovne zarade i zarade po osnovu radnog učinka“, ukazali su revizori.
     
    Tom javnom preduzeću dali su 11 preporuka za ispravke nepravilnosti u poslovanju, uz obavezu da u roku od 90 dana dostavi izveštaj o otklanjanju utvrđenih nepravilnosti i dokaze o postupanju po datim preporukama.
     
    Na čelu Nuklearnih objekata u statusu v.d. direktora je Dalibor Arbutina.
     

    Nuklearnim objektima Srbije upravlja osoba koja duže od šest godina ima status vršioca dužnosti direktora, saopštila je danas Državna revizorska institucija.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]