• Nulta inflacija u Srbiji u novembru

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U Srbiji je u novembru ove godine, u poređenju sa oktobrom, zabeležena nulta inflacija, dok su u poređenju sa istim mesecom prošle godine potrošačke cene porasle za 1,7 odsto, objavio je Republički zavod za statistiku.

    Potrošacke cene su u novembru, u poređenju sa decembrom 2019. godine, povećane u proseku za 1,2 odsto, navedeno je na sajtu RZS.

    Kako je navedeno, u novembru je, u poređenju sa mesecom pre, zabeležen rast cene odeće i obuće za 0,8 odsto, kao i u kategoriji stan, voda, električna energija, gas i druga goriva, kao i komunikaciji i zdravstvu za po 0,2 odsto.

    Cene su porasle i u kategorijama hrane i bezalkoholnih pića, kao i nameštaja, pokućstva i tekućeg održavanje stana za po 0,1 odsto.

    Pad cena je zabeležen u grupi transport za 0,6 odsto, dok se cene ostalih proizvoda i usluga nisu bitnije menjale.

    U Srbiji je u novembru ove godine, u poređenju sa oktobrom, zabeležena nulta inflacija, dok su u poređenju sa istim mesecom prošle godine potrošačke cene porasle za 1,7 odsto, objavio je Republički zavod za statistiku

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]