• NUNS: Tužilaštvo da zaštiti novinarku Jovanu Gligorijević

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) danas je izrazilo zabrinutost zbog konstantnih pretnji i pritisaka kojima je izložena novinarka nedeljnika „Vreme“ Jovana Gligorijević i pozvalo tužilaštvo da postupi u skladu sa svojim nadležnostima i zaštiti novinarku.
     
    U saopštenju NUNS podseća se da je Gligorijević već nekoliko godina izložena pretnjama i pritiscima zbog svog rada.
     
    Poslednja u nizu pretnji upućena joj je onlajn sa profila izvesnog Dejana Grozdića koji joj je se obratio vređajući je i poručujući joj da će doći dan za naplatu, naveo je NUNS i dodao da je slučaj prijavljen Republičkom javnom tužilaštvu.
     
    „Ovim putem apelujemo na tužilaštvo da što hitnije preduzme sve neophodne radnje kako i ovaj slučaj ne bi završio u dugotrajnom predistražnom postupku“, ističe se u saopštenju. 
     

    Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) danas je izrazilo zabrinutost zbog konstantnih pretnji i pritisaka kojima je izložena novinarka nedeljnika Vreme Jovana Gligorijević i pozvalo tužilaštvo da postupi u skladu sa svojim nadležnostima i zaštiti novinarku.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]