• Od 10. aprila isplata penzija sa dodatkom od 4.000 dinara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predsednik Srbije danas je najavio da će isplata penzija početi od 10. aprila sa dodatkom od 4.000 dinara za sve penzionere.

    „To je za njih veoma važno, jer su oni najsiromašniji deo“, rekao je Vučić.

    Upitan šta misli o zahtevu Unije poslodavaca Srbije da se minimalne zarade isplate što pre, Vučić je ukazao:

    „Ako neko nije u stanju od 15. marta do 10. aprila da zadrži likvidnost i solventnost, onda ne znam šta bih vam rekao i ako mu je problem da sačeka 10 dana iza toga, da dobije taj novac – minimalne zarade…“.

    Vučić kaže da je cilj da se ne otpuštaju ljudi, ali da ćemo svakako imati problem nezaposlenosti kao i svi drugi, ali u nešto manjoj meri.

    Naša stopa nezaposlenosti posle kovida 19 neće biti viša od prosečne stope nezaposlenosti u EU, dodao je predsednik.

    „Ne bi nama bio problem da preduzetnicima i paušalcima, frizerima, obućarima taksistima i drugima ispatimo taj novac, ali znam zašto kažem da je bolje da sačekamo još 10 dana, zato što posle prvog meseca ako vide da se produži kriza na još dva ili tri meseca, bez obzira na minimalac, otpustiće neki dodatnih pet odsto ljudi“, rekao je Vučić.

    Kaže da hoće da sačuvamo ljude da bi mogli da im isplatimo dva minimalca i da je suština naših mera da se sačuvaju radna mesta.

    Naravno da će biti otpuštanja u privatnom sektoru, a u javnom sektoru za sada se dobro držimo, dodao je Vučić.

     

    Predsednik Srbije danas je najavio da će isplata penzija početi od 10. aprila sa dodatkom od 4.000 dinara za sve penzionere.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Kako u Srbiji žive danas osobe zaražene virusom HIV

    Broj partnera, zagrljaj, boravak u istoj prostoriji, samo ljudi koji koriste drogu intravenskim putem, samo muškarci koji imaju odnose sa muškarcima, „neće meni da se desi“ i druge, predrasude […]

    Proleće počinje u sredu ujutru

    Proleće će ove godine početi u sredu 20. marta u 04.06 časova, dok u isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen, saopštilo je Astronomsko društvo ''Ruđer […]