• Od danas moguće elektronsko zakazivanje za PCR testiranje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Najveći redovi poslednjih meseci stvarali su se ispred kovid ambulanti. Za testiranje na korona virus čekalo se i po nekoliko sati.

    Od ovog jutra moguće je izbeći gužve i onlajn zakazati svoj termin.

    „Od danas pružamo građanima novu uslugu na portalu e-uprava, moguće je elektronsko zakazivanje na lični zahtev za PCR testiranje. Vrlo je jednostavno – na dva klika na adresi e-uprava.gov.rs je dostupna ova usluga za čak 26 laboratorija u 21 gradu Srbije. Nije potrebno ni da čak građani budu registrovani na portalu. Potrebno je uneti matični broj, ime i prezime, adresu elektronske pošte i kontakt telefon. Posle toga građanin dobija potvrdu na e-mail i jedan mali QR kod koji nam omogućava da budemo brzi kada odu u laboratoriju, skenira se QR kod i brzo se pristupa samom testiranju“, navodi docent dr Mihajlo Jovanović, direktor kancelarije za IT e-upravu.

    Potrebno je izabrati grad, datum, vreme i broj osoba. Takođe treba da odgovori na pitanje da li je državljanin Srbije pošto ovu uslugu mogu da koriste i strani državljani sa boravkom u Srbiji i turisti.

    Ako ostave mobilni telefon, dobiće i sms poruku da imaju zakazan termin.

    Plaćanje može putem e-bankinga ili na šalteru pošte ili banke i košta za naše državljane 6.000, a za strane 14.110 dinara.

    Najveći redovi poslednjih meseci stvarali su se ispred kovid ambulanti. Za testiranje na korona virus čekalo se i po nekoliko sati.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]