• Od danas prijave za nove turističke vaučere – šta je važno da građani znaju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Počinje prijava za novih 30 hiljada vaučera za odmor u više od dve hiljade ugostiteljskih objekata u Srbiji. Građani vaučere mogu iskoristiti da 20. novembra, a najranije mesec dana od trenutka potvrde o rezervaciji, kaže direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović.

    Od početka godine, kroz ovu podsticajnu meru, Vlada Srbije uložila je 600 miliona dinara u domaći turizam, raspodelom 120.000 vaučera u dva ciklusa. Prošle nedelje, izdvojeno je dodatnih 150 miliona dinara za nove vaučere.

    Direktorka Turističke organizacije Srbije Marijom Labović kaže za RTS da je veliko interesovanje građana za vaučere. 

    „Prvih 100.000 vaučera podeljeno je za mesec dana, a dodatnih 20 za samo nekoliko sati“, ističe Labovićeva i apeluje na građane da se prijave što pre.

    Labovićeva je rekla da građani od danas u poštama mogu da podnesu zahtev za vaučere uz rezervaciju od bar pet noćenja u nekom od registrovanih objekata, čija se lista nalazi na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

    Kako je dodala, na listi se nalazi 2.230 objekata koji primaju vaučere za smeštaj.

    Podsetila je da građani u poštu treba da dođu sa potvrdom u zavisnosti kojoj kategoriji pripadaju – penzioni ček ako su penzioneri, zaposleni iznos plate do 70.000 dinara, studenti potvrdu sa fakulteta.

    Labovićeva je ukazala da se vaučer može iskoristi do 20. novembra ove godine. Od trenutka potvrde o rezervaciji do korišćenja aranžmana mora proći najmanje 30 dana, dodala je Labovićeva.

    Prema rečima direktorke TOS-a, vaučerima se produžava prosečna dužnina boravka pomaže sektoru turizma da se oporavi od posledica pandemije.

    „Kroz ovogodišnju promotivnu kampanju TOS-a, ‘Biram srcem, biram Srbiju’ skreće se pažnja na građanima pažnja na destinicije gde može da se kvalitetno provede odmor“, dodaje Labovićeva.

    „Vraćaju se turisti iz regiona, važno je da se nastavi vakcinacija“

    Zaključno sa majem ove godine ostvareno je oko 2,3 miliona noćenja od kojih su 80 odsto domaći turisti.

    Kako je navela, vraćaju se pre svega turisti iz regiona, ali smo prisutni i na tržištima Turske, Kine, Rusije.

    Naglasila je važnost pridržavanja svih preporučenih epidemijskih mera. „Većina smeštaja za turiste ima sertifikat ‘Čisto i sigurno’, što znači da su primenjene sve mere epidemijske zaštite“, dodaje Labovićeva.

    „Važno je da se nastavi vacinacija, jer je to prvo što strani turista proveri pre nego što se odluči sa svoju destinaciju. Imamo šansu da nastavkom vakcinacije pokažemo da smo sigurniji i bezbedniji od drugih“, zaključila je Labovićeva.

    Počinje prijava za novih 30 hiljada vaučera za odmor u više od dve hiljade ugostiteljskih objekata u Srbiji. Građani vaučere mogu iskoristiti da 20. novembra, a najranije mesec dana od trenutka potvrde o rezervaciji, kaže direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]