• Od danas se primenjuje Poseban kolektivni ugovor u zdravstvu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Poseban kolektivni ugovor u zdravstvu, koji je ministar Zlatibor Lončar potpisao sa predstavnicima dva reprezentativna sindikata 31. decembra prošle godine, počeće da se primenjuje od danas.

    Lončar je ugovor potpisao da sa predsednikom Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Zoranom Savićem i predsednikom Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite „Nezavisnost“ Zoranom Ilićem.

    Predstavnici dva reprezentativna sindikata su, tada, zajednički ocenili da je ovu godinu obeležilo nikad veće ulaganje u zdravstvo, što se posebno odnosi na povećanje plata, nova zapošljavanja, ali i investicije u opremu i zdravstvenu infrastrukturu.

    Ministar Lončar je, nakon potpisivanja ugovora, rekao da je nedavno prepoznat problem pomoćnog osoblja u zdravstvenim ustanovama i da se na rešavanju tog problema već uveliko radi.

    Poseban kolektivni ugovor u zdravstvu, koji je ministar Zlatibor Lončar potpisao sa predstavnicima dva reprezentativna sindikata 31. decembra prošle godine, počeće da se primenjuje od danas. Lončar je ugovor potpisao da sa predsednikom Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Zoranom Savićem i predsednikom Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite „Nezavisnost“ Zoranom Ilićem.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Isplata stipendija i kredita za učenike i studente

    Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije obaveštava učenike i studente korisnike stipendija za izuzetno nadarene učenike da isplata pete i šeste mesečne rate ovih stipendija za školsku […]

    Leto do ponedeljka, temperature i do 30 stepeni

    U Srbiji će temperatura do ponedeljka imati letnje vrednosti, do 30 stepeni. Danas će biti pretežno sunčano, a krajem dana moguća je prolazna, umerena oblačnost. Najviša temperatura daleko od […]