Foto: pexels
Srbija

Odbor prihvatio povećanje plata poslanicima i predsedniku Srbije

Izvor: 
agencije Sub, 30/12/2017 - 08:41

Administrativni odbor Skupštine Srbije usvojio je juče odluku o povećanju plata za pet odsto poslanicima u republičkom parlamentu i predsedniku Srbije.

 

Predsednik Odbora Aleksandar Martinović rekao je da je izmenama Zakona o budžetskom sistemu predviđeno povećanje plate za pet odsto za poslanike, predsednika Srbije, kao i imenovana i zaposlena lica u službi u parlamentu i službi predsednika Srbije.
 
On je kazao da se povećanje primenjuje od decembra ove godine i da je visina osnovice za obračun plate za predsednika i poslanike 8.338,68 dinara sa pripadajućim porezima i doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, a plate za imenovana i zaposlena lica u službama u Skupštini i kod predsednika Srbije 2.835,44 dinara.
 
Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović podržao je povećanje plata zaposlenima u skupštinskim službama navodeći da oni zaslužuju i mnogo veće povećanje plate s obzirom na odgovornost, obim posla koji obavlja i prekovremeni rad.
 
Odbor je na sednici prihvatio i ostavku narodne poslanice Srpske napredne stranke i predsednice skupštinskog Odbora za rad i socijalna pitanja Vesne Rakonjac.


Marketing

Najnovije vesti