• Odlučeno: Najmlađi se vraćaju u školu, stariji i u učionicama i onlajn

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Zamenica direktora Instituta „Batut“ i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević izjavila je da će se najmlađi đaci vratiti u školu, dok starije očekuje kombinovana onlajn nastava sa odlascima u školu. 
     
    Učenici od prvog do četvrtog razreda će nastavu pohađati u učionicama, gde će maksimalno moći da ih bude 15, odlučio je danas Krizni štab. Imaće najviše četiri časa koji će biti skraćeni na 30 minuta. Nastava će se sprovoditi uz poštovanje svih mera da bi se smanjio rizik od respiratornih infekcija.
     
    Stariji razredi će boraviti u školama uz iste mere prevencije, ali će imati kombinaciju onlajn nastave i nastave u školskoj sredini.
     
    Predviđa se i da ceo prvi školski dan u svim školama bude posvećen prevenciji, načinu sprovođenja prevencije i značaju preventivnih mera kao novom obliku ponašanja koji će činiti bezbedan boravak u školama za decu„, dodala je ona.
     
    Kisić Tepavčević je rekla da će i u školskoj sredini nastavnici sve vreme morati da nose masku, a da će za decu biti definisane procedure kada je obavezno nošenje maske i kada se preporučuje uz mogućnost da se maska odloži na određeno mesto. Rekla je da i đaci treba da nose maske od ulaska u školu do svoje klupe, koju neće menjati.
     
    Preporučuje se nošenje maske za sve vreme boravka u školi, ali za đake je moguće da je odlože kada sede u klupama, mada je i tada preporučeno nošenje maske„, dodala je Kisić-Tepavčević.
     
    Kisić Tepavčević je navela i da je plan edukacije razrađen proteklih nedelja i da je planirano da bude objavljen u poslednjoj nedelji avgusta.
     
    To nije nešto što je ad hok, pripremljeni su odgovarajući filmovi, nešto što je najprihvatljivije za decu. Nastojaćemo da bude što više vizuelnog sadržaja na mestima na kojima su đaci„, rekla je Kisić Tepavčević.
     
    Kisić Tepavčević je ukazala da sada imamo situaciju kada mere prevencije daju efekte i imamo povoljniju epidemiološku situaciju.
     
    U skladu s tim donete su odluke o načinu organizovanja nastave u budućoj školskoj godini. Uradili smo sve da naši najmlađi đaci pohađaju što je moguće više nastavu u samoj školi. To je značajno za njihovo buduće školovanje. Za starije razrede imaćemo različite kombinacije izvođenja nastave„, objasnila je ona.
     
    Najavila je da će o tome danas, na konferenciji za medije u 15 časova, javnost detaljnije informisati ministar obrazovanja Mladen Šarčević. 

    Zamenica direktora Instituta „Batut“ i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević izjavila je da će se najmlađi đaci vratiti u školu, dok starije očekuje kombinovana onlajn nastava sa odlascima u školu. 

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Treći dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić

    Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, nakon što je obustavljena pretraga terena, ušla je u treći dan. Policija je saopštila da nastavlja intenzivan operativan rad radi utvrđivanja svih […]