Olimpijci u Tokiju Foto: OK Srbije
Srbija

OI TOKIO: Srbija jako kreće prvog dana, 20 srpskih olimpijaca izlazi na borilišta

Izvor: 
B92 Sub, 24/07/2021 - 00:52
Subota je zvanično prvi dan takmičenja od otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju.

I Srbi će odmah na borilišta u velikom broju, na čelu sa prvim teniserom Novakom Đokovićem.

Đoković će igrati protiv Uga Delijena u meču koji neće početi pre devet sati, kao četvrti po redu na centralnom terenu u Tokiju.

Međutim, do Novaka boje naše zastave braniće još veslači, strelci, stonoteniseri, tekvondisti, džudisti, basketbaši i drugi teniseri.

Prve će nastupiti Andrea Arsović i Sanja Vukašinović, koje od 01.30 učestvuju u kvalifikacijama u disciplini vazdušna puška. Finale je na programu u 03.45.

Nakon njih dve, od 02.50, nastupiće veslači Martin Mačković i Miloš Vasić u okviru prve trke u konkurenciji dvojac bez kormilara.

Ne pre 04.00 će na borilište izaći i Milica Nikolić, naša džudistkinja u kategoriji do 48 kilograma, koja će se u prvom kolu boriti protiv Francuskinje Širine Bukli.

U isto vreme, prva od teniserki nastupiće Nina Stojanović, kojoj će protivnica biti domaća igračica Nao Hibino.

U 05.00 prvi od svoja dva nastupa danas imaće i basketaši Srbije, koji igraju protiv Kine. U 08.25 rival će im biti Holandija.

Srebrna iz Rija u kategoriji do 49 kilograma, tekvondistkinja Tijana Bogdanović će se od 05.06 boriti protiv Španjolke Adrijane Serezo Iglesias.

Od 06.00 Damir Mikec će pucati iz vazdušnog pištolja u kvalifikacijama.

Sat vremena kasnije Miomir Kecmanović će igrati protiv Kamila Majhšaka, dok će se u 08.00 ženski dubl u sastavu Aleksandra Krunić-Nina Stojanović sastati sa Kineskinjama Kifan Ksu-Žaoksuan Jang.

Prvi od stonotenisera nastupiće Pete Žolt, od 08.00, kada će mu rival biti Grk Jonis Panajotis. Peteov kolega iz reprezentacije Dimitrije Levajac će od 13.15 igrati protiv Rusa Kilila Skačkova.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković će turnir startovati od 09.00 protiv Bolivijca Uga Delijena.

Na kraju, od naših, ne treba zaboraviti nastup Anje Crevar (13.00, 400m mešovito), te Čabe Silađija (13.25, 100m prsno).

Uzbudljiv dan za Srbe na startu.

 
MarketingNajnovije vesti