• OK radio mesecima dobija pretnje, sada im zazidali prozor

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Zaposleni OK radija iz Vranja, koji se mesecima suočavaju sa pretnjama, zatekli su danas zazidane prozore na jednoj od kancelarija.
     
    Takođe, u petak su uhapšena dvojica zbog sumnje da su upali u prostor kafića „No comment“, koji posluje u okviru radija i farbom isprskali sve pred sobom, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).
    Vlasnica OК radija je, kako je objavio UNS, prijavljivala inspekciji investitora koji gradi uz njihov objekat bez potrebnih dozvola, a inspekcija je obustavljala radove. Tokom vikenda je, međutim, investitor nastavio da radi, a jutros su zatekli zazidane prozore jedne kancelarije.
     
    UNS je preneo i da se B.T. i S.K, koji su uhapšeni u petak, terete za nasilničko ponašanje.
     
    „B.T. je ušao u kafić i belom tečnošću isprskao inventar, zidove, podove i izlog, a potom pobegao. Potom je u kafić ušao i S.К. koji je, kako se sumnja, uključio telefon na spikerfon, preko koga je nepoznati muškarac zaposlenima poručio da će imati probleme“, preneo je UNS i ukazao da pretnje vlasnici i zaposlenima u radiju traju mesecima.
     
    Кako je za UNS rekao izvor iz radija koji je želeo da ostane anoniman, vlasnica od avgusta dobija pretnje da će, ako ne potpiše saglasnost za gradnju spornog objekta imati problema, biće uništena i da neće više raditi.
     
    Pretnje su prijavljivali, ali pošto su dolazile sa pripejd broja policija nije utvrdila ko ih šalje, naveo je UNS u saopštenju i podsetio da su pre mesec i po dana tri maskirane osobe, tokom noći, polupale veći deo stakala na izlogu kafea „No comment“, uz napomenu da im je iz tužilaštva rečeno da se radi o manjoj materijalnoj šteti pa da počinioce ne mogu da gone po službenoj dužnosti.
     
     

    Zaposleni OK radija iz Vranja, koji se mesecima suočavaju sa pretnjama, zatekli su danas zazidane prozore na jednoj od kancelarija.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]