• Oprez zbog slabog mraza, poledice i magle

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Slab mraz na putevima u planinskim predelima pretvara svaku vlažnu deonicu u led i poledicu koju vozači često primete tek kad izgube kontolu nad vozilom, upozorava Auto-moto savez Srbije.

    Zato pri ovako promenljivom vremenu treba voziti sporije i opreznije.

    Osim poledice, na putevima u planinskim predelima vozače očekuju zimski uslove vožnje zbog mestimično zaostalog snega na kolovozu, dok će magla i danas u jutarnjim i popodnevnim satima otežavati vožnju, koja pored otežane vidljivosti, dodatno stvara opasnost od proklizavanja vozila zato je potrebna sporija i pažljivija vožnja.

    Na auto-putu E-75, petlja Horgoš, do 30. novembra od 7 do 16 časova izvodiće se radovi na sanaciji u smeru od Subotice ka Novom Sadu.

    Radovi se izvode u voznoj saobraćajnoj traci, a saobraćaj je preusmeren u preticajnu saobraćajnu traku.

    Na putu Kneževići – Bela Zemlja – Užice (Mačkat), zbog radova na mostu „Sušica“ na snazi će danas i sutra biti potpuna obustava saobraćaja.

    Na auto-putu E-763, tunel Brančić, zbog radova na ispitivanju tunelskih cevi je zatvorena leva tunelska cev, do 27. novembra.

    Na auto-putu E-75, Batajnička petlja, do 27. novembra od 7 do 17 č radiće se na vijaduktu, u smeru od Novog Sada ka Beogradu.

    U toku izvođenja radova za saobraćaj je zatvorena vozna i zaustavna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

    Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

    Prema informacijama Uprave granične policije u 07.45 časova na graničnim prelazima Batrovci i Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta, a na prelazu Horgoš, na izlazu, oko 90 minuta.

    Na graničnom prelazu Gradina, na izlazu iz zemlje, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta.

    Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

    Slab mraz na putevima u planinskim predelima pretvara svaku vlažnu deonicu u led i poledicu koju vozači često primete tek kad izgube kontolu nad vozilom, upozorava Auto-moto savez Srbije.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Svi pregledi koje treba obaviti za upis u školu

    Svake godine u aprilu mesecu počinje upis prvaka u školu. U to vreme roditelji sa svojim prvacima polako ulaze u proces priprema i planiranja svih pregleda koje je potrebno obaviti pred sam […]