• Patrijarh ponovo podržao Đokovića: Hteo je svoju slobodu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Patrijarh Porfirije ponovio je reči podrške za Novaka Đokovića, najboljeg tenisera planete, trenutno zatvorenog u Australiji.

     

    Porfirije se obratio tokom svečane akademije povodom Dana Republike Srpske, dok je Đoković zatvoren u imigracionom hotelu u Australiji.Prvi reket sveta je tamo već nekoliko dana i u ponedeljak čeka suđenje na kom će biti odlučeno da li može da ostane u Melburnu i takmiči se na Australijan openu, ili će biti deportovan.

    Patrijarh je rekao da je Ðoković „zatočen jer je hteo svoju slobodu“, dva dana pošto je napomenuo da je za Novaka ovaj Božić bio bleda senka inače radosnog praznika.

    „Hteo sam da večeras pomenem Novaka Ðokovića, pravoslavnog hrišćanina i Srbina, koji je baš ovo što sam rekao izrazio svojim rečima: ‘Mir je jedina budućnost svih nas koji živimo na ovim prostorima, ali mi sami za sebe možemo učiniti mnogo više nego i istok i zapad zajedno’. Prema tome, ne dopustimo da nas drugi, ma koliko dobronamerni bili, uteruju u toj svojoj dobronamernosti u svoje modele i kalupe zajedničkog života i mira“, rekao je Porfirije.
     
    Istakao je i da je mir danas, „najviše je upotrebljavaju oni koji svakodnevno proizvode oruđa smrti“.
     

    Patrijarh Porfirije ponovio je reči podrške za Novaka Đokovića, najboljeg tenisera planete, trenutno zatvorenog u Australiji.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Treći dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić

    Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, nakon što je obustavljena pretraga terena, ušla je u treći dan. Policija je saopštila da nastavlja intenzivan operativan rad radi utvrđivanja svih […]