• Patrijarh Porfirije zaražen koronavirusom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Patrijarh srpski Porfirije pozitivan je na koronavirus, potvrđeno na sajtu Srpske pravoslavne crkve.

     

    „S obzirom na to da je rezultat današnjeg testiranja Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija na virus SARS-CoV2 pozitivan, u skladu sa određenim protokolom i savetima lekara, predstojatelj Srpske Pravoslavne Crkve će predstojeće dane provesti na kućnom lečenju“, navodi se u saopštenju SPC.

    „Njegova Svetost ima veoma blage simptome virusne infekcije, određena mu je odgovarajuća terapija i poštuje sve epidemiološke mere. Putem elektronskih komunikacija u stalnom je kontaktu sa saradnicima i administrativne poslove obavlja potpuno nesmetano. Takođe, ne prestaje da molitveno podržava lekare i medicinsko osoblje u njihovom trudu, a posebno se moli za isceljenje svih koji su zahvaćeni epidemijom. Patrijarh izražava žaljenje što se javne manifestacije u kojima je trebao da učestvuje odlažu do daljeg“, navedeno je još u saopštenju.

     

    Patrijarh srpski Porfirije pozitivan je na koronavirus, potvrđeno na sajtu Srpske pravoslavne crkve.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Treći dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić

    Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, nakon što je obustavljena pretraga terena, ušla je u treći dan. Policija je saopštila da nastavlja intenzivan operativan rad radi utvrđivanja svih […]