• Penzioner šalje Vučiću 200 zarđalih kašika

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Niški slikar i karikaturista Slavoljub Blagojević, koji je nedavno vratio penzionerski paket sa vitaminima predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, najavio je da će mu danas poslati i „zarđale kašike“.

    Kako je naveo za list „Danas“, vratiće mu „zarđale kašike u vrednosti 30 odsto njegove penzije“, inače kupljene na buvljoj pijaci.

    Blagojević je ovakvu odluku doneo nakon što je Vučić, na pitanje TV Pink da prokomentariše prošlonedeljni tekst u Danasu da mu je vratio paket sa vitaminima, koje je država poklanjala kako bi „ojačala imunitet najstarije populacije“, odgovorio da bi „taj gospodin trebalo da vrati i 30 odsto penzije“.

    On je naveo da su penzije danas „za 30 odsto veće nego u vreme kada je na vlasti bio onaj u čijem se mediju (Blagojević) oglašava“, a potom dodao da su one „gotovo trostruko uvećane“, ne precizirajući u odnosu na koji period. Blagojevićevo vraćanje paketa nazvao je „vidom političkog protesta“, na koji on ima pravo.

     
    Malo mi ga je žao. Eto, spao je na to da polemiše sa jednim ostarelim penzionerom koji nema čak ni doktorat, kao njegovi visokoumni saradnici. Ne mogu da verujem da je predsednikov marketinški tim sa sve Gordanom Uzelac, Sarapom, Draganom J. Vučičevićem i sličnima, dozvolio takav nivo komunikacije„, kaže Blagojević.
     
    On kaže da je prošle subote na niškom buvljaku kupio „sve kašike koje je mogao da nađe“, oko 200 komada, kako zarđale, tako i one „ispravne“. Sve kašike je, dodaje, kroz stavljanje u određenu tečnost probao da ošteti i učini starijim.
     
    Cena kašika, tih sredstava i slanja paketa „dostiže 30 odsto njegove penzije“. Kao nekadašnji nastavnik likovnog vaspitanja u osnovnoj školi, koji je bio i direktor škole, prima oko 34.000 dinara.
     
    Prema njegovoj oceni, u Srbiji su više od penzija uvećani „kriminal, korupcija, nepotizam i ostale Vučićeve blagodeti“. Pritom, kaže, aktuelna vlast penzionerima još uvek nije vratila celokupno umanjenje penzija, za koje je jedina odgovorna, a one su obezvređene i konstantnim poskupljenjima.
     
    Sve to je i napisao u pismu koje će, kako kaže, zajedno sa kašikama proslediti Vučiću, a koje je potpisao kao „bogati penzioner“.
     
    Blagojević je, inače, vratio penzionerski paket sa vitaminima, uz obrazloženje da ga je doživeo kao uvredu i „pokušaj podmićivanja pred izbore“, i to njegovim, a ne Vučićevim novcem.
     
    Opširnije o ovom Nišliji čitajte u tekstu lista „Danas“ na OVOM LINKU.
     

    Niški slikar i karikaturista Slavoljub Blagojević, koji je nedavno vratio penzionerski paket sa vitaminima predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, najavio je da će mu danas poslati i „zarđale kašike“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija