• PIO FOND POZIVA PENZIONERE: Nudimo vam 10 dana rehabilitacije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje objavio je danas oglas za prijem zahteva za upućivanje korisnika penzija na rehabilitaciju u ovoj godini.

    Kako je navedeno, pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima, u trajanju od 10 dana, imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, koje imaju prebivalište na teritoriji Srbije i čija penzija iznosi do 23.799 dinara.

    Pravo da se jave na oglas imaju korisnici penzija iz kategorije zaposlenih, samostalnih delatnosti i poljoprivrednika, koji, osim penzije koja je do 23.799 dinara, nemaju druga lična primanja.

    Kako je navedeno, pravo da se jave na oglas imaju i korisnici penzija koji su to pravo ostvarili primenom domaćih propisa i na osnovu međunarodnih ugovora pod uslovom da zbir tih penzija iznosi do 23.799 dinara.

    U oglasu stoji da pravo na korišćenje besplastne rehabilitacije imaju korisnici penzija koji to pravo nisu koristili u poslednjih pet godina, kao i da članstvo u penzionirskim organizacijama nije uslov za korišćenje tog prava.

    Prijave na oglas mogu da se podnesu zaključno sa 15. martom, a uz prijavu je potrebno podneti poslednji penzijski ček, dokaz o visini penzije ostvarene po međunarodnim ugovorima, raspoloživu medicinsku dokumentaciju i popunjenu prijavu sa izjavom.

    Prijave se podnose organizacijama korisnika penzija, prema mestu prebivališta, a korisnici sa teritorije Kosova i Metohije sa prebivalištem, odnosno boravištem van teritorije KiM, prijave podnose najbližoj organizaciji korisnika penzija ili najbližoj filijali Fonda prema mestu prebivališta.

    Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje objavio je danas oglas za prijem zahteva za upućivanje korisnika penzija na rehabilitaciju u ovoj godini.

    Kako je navedeno, pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima, u trajanju od 10 dana, imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, koje imaju prebivalište na teritoriji Srbije i čija penzija iznosi do 23.799 dinara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija