• Počelo prijavljivanje poslodavaca za program „Moja prva plata”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovali su danas u Senti, u kompaniji „Biospringer“, predstavljanju programa „Moja prva plata“, koji ima cilj da podstakne zapošljavanje mladih. Time je i zvanično počelo prijavljivanje poslodavaca za projekat za koji je Vlada Srbije izdvojila dve milijarde dinara, navodi se u saopštenju vlade APV-a.

    Reč je o programu koji će obuhvatiti stručno osposobljavanje 10.000 mladih do 30 godina bez radnog iskustva, u cilju sticanja znanja, veština i kompetencija za rad, i u okviru kog će Vlada Republike Srbije tokom devet meseci sufinansirati deo njihovih zarada.

    Brnabićeva je istakla da je ovaj program prilika za sticanje prvog radnog iskustva za mlade do 30 godina, ali ujedno i šansa za zaposlenje u tim kompanijama. 

    Zainteresovani poslodavci mogu da se prijave elektronskim putem na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs do 25. septembra, dok će kandidati bez radnog iskustva moći da apliciraju od 1. do 15. oktobra.

    Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovali su danas u Senti, u kompaniji „Biospringer“, predstavljanju programa „Moja prva plata“, koji ima cilj da podstakne zapošljavanje mladih. Time je i zvanično počelo prijavljivanje poslodavaca za projekat za koji je Vlada Srbije izdvojila dve milijarde dinara, navodi se u saopštenju vlade APV-a.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Treći dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić

    Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, nakon što je obustavljena pretraga terena, ušla je u treći dan. Policija je saopštila da nastavlja intenzivan operativan rad radi utvrđivanja svih […]