Učionica Foto: pxhere
Srbija

Pogledajte slobodna mesta u srednjim školama nakon prvog upisnog kruga

Izvor: 
Danas Sre, 13/07/2022 - 09:38U osnovnim školama i na portalu Moja srednja škola učenici mogu da vide u kojim srednjim školama i obrazovnim profilima je ostalo slobodnih mesta nakon raspodele đaka u prvom upisnom krugu.

Na portalu se ovim podacima pristupa preko menija u kome treba birati obrazovne profile, a potom se u „padajućem“ meniju bira grad, odnosno opština, područje rada i profil.

Slobodna mesta su označena zelenim kružićem.

Učenici koji konkurišu u drugom upisnom krugu sutra mogu da popune i predaju liste želja elektronski ili neposredno u svojim osnovnim školama, a u petak, 15. jula biće objavljen konačan raspored po srednjim školama, prenosi Danas.

Što se tiče upisa u srednje škole, đaci koji su raspoređeni u prvom krugu prijave za upis mogu da podnesu direktno u srednjim školama u koje su primljeni sutra i prekosutra (sem za muzičke i baletske).

Od sutra do 20. jula prijave za upis se mogu podneti elektronski preko portala Moja srednja škola, posle prvog i posle drugog upisnog kruga.

Iz Ministarstva prosvete podsećaju da se upis u srednje škole obavlja bez podnošenja bilo kakvih dokumenata logovanjem na portalu mojasrednjaskola.gov.rs

Pregled slobodnih mesta po školama i obrazovnim profilima možete videti OVDE.
MarketingNajnovije vesti