• Policija za tri dana iz saobraćaja isključila 20 vozača u stanju potpune alkoholisanosti

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Uprave saobraćajne policije i tokom prethodnog vikenda su uložili maksimalne napore na sankcionisanju počinilaca najtežih prekršaja. 

    Tokom tri dana, u Republici Srbiji su isključena iz saobraćaja 33 vozača, od kojih je 20 upravljalo vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, sa više od dva promila alkohola u organizmu. Dogodile su se dve saobraćajne nezgode koje su izazvali vozači sa više od dva promila alkohola u organizmu, u kojima su teško povređena tri pešaka koji su se nalazili na autobuskom stajalištu.

    Takođe, iz saobraćaja je isključeno 25 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

    U Novom Sadu, u subotu, 5. novembra, u Uspenskoj ulici, pedesetdvogodišnji vozač izazvao je saobraćajnu nezgodu u kojoj su teške telesne povrede zadobili pedesetčetvorogodišnja žena i šezdesetogodišnji muškarac. Alkotestiranjem je utvrđeno da je vozač upravljao vozilom sa 3,03 promila alkohola u organizmu.

    Sledećeg dana, u nedelju, 6. novembra, u Ulici Nikole Vujačića u Lazarevcu, tridesetšestogodišnji vozač, koji je upravljao vozilom sa 2,25 promila alkohola u organizmu, izazvao je saobraćajnu nezgodu u kojoj je teške telesne povrede opasne po život zadobio maloletni pešak, starosti 15 godina. U ovoj nezgodi, lake telesne povrede zadobili su vozač koji je izazvao nezgodu, putnik iz njegovog vozila i vozač drugog vozila koje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi.

    Vozačima koji su izazvali saobraćajne nezgode određeno je zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

    Saobraćajna policija će u cilju unapređenja stanja bezbednosti saobraćaja i u narednom periodu nastaviti sa akcijama pojačanih kontrola na teritoriji Srbije.

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Uprave saobraćajne policije i tokom prethodnog vikenda su uložili maksimalne napore na sankcionisanju počinilaca najtežih prekršaja. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]