• Policijski čas ovog vikenda od petka do ponedeljka, za prvomajske praznike od četvrtka

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predstojećeg vikenda na snazi će biti zabrana kretanja od petka u 18 časova do ponedeljka do 5 časova ujutru, dok će za prvomajske praznike najverovatnije biti uveden trodnevni policijski čas.

    Konačna odluka o dužini zabrane kretanja koja će važiti sledećeg vikenda još nije doneta, ali je, po mišljenju struke, najracionalnije da se ne ugroze pozitivni trendovi pada broja zaraženih, pišu Novosti i B92. Tako je najrealnija opcija produženog policijskog časa – od četvrtka, 30. aprila u 18 časova, do ponedeljka, 4. maja, do 5 časova ujutru.
     
    Takođe, preovlađuje i stav da se pitanje eventualnog ukidanja vanrednog stanja nađe na dnevnom redu tek posle Đurđevdana, 6. maja.
     
    Mere koje su donete u borbi protiv pandemije  donekle su ublažene, pa je tako zabrana kretanja radnim danima skraćena za jedan sat i sada traje od 18 sati do 5 časova ujutru. 
     
    Takođe, najstarijim građanima dozvoljen je izlazak napolje tri puta nedeljno – utorkom, petkom i nedeljom, od 18 do 1h, u trajanju od pola sata, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja.
     
    Od utorka, 21. aprila, dozvoljen je rad preduzetnika poput auto-mehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, hemijskih čišćenja, škola za obuku vozača kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo – knjižare, trgovci motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom.
     
    Druge radnje trebalo bi da budu otvorene od 27. aprila ako imaju manje od 300 kvadrata. Reč je o frizerskim salonima i salonima lepote, teretanama, ali će za njih morati da bude obezbeđena posebna zaštita. Za hotele, banje, tržne centre, međugradski saobraćaj, aerodrome, restorane i kafiće planirano je otvaranje između 3. i 10. maja. 

    Predstojećeg vikenda na snazi će biti zabrana kretanja od petka u 18 časova do ponedeljka do 5 časova ujutru, dok će za prvomajske praznike najverovatnije biti uveden trodnevni policijski čas.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]