• Poreska uprava dežura i u subotu zbog e-fiskalizacije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Poreska uprava radiće i u subotu 30. aprila kada ističe zakonski rok za prelazak na novi model fiskalizacije, saopštila je Poreska uprava Srbije.

    „Poreska uprava Republike Srbije produžila je radno vreme, kako bi omogućila svim obveznicima fiskalizacije koji još uvek nisu preuzeli bezbednosni element za potpisivanje fiskalnih računa da to učine i spremno dočekaju prelazak na novi model fiskalizacije“, navodi se u saopštenju.

    Tokom nedelje šalteri „Vaš poreznik“ na kojima se preuzimaju bezbednosni elementi rade produženo radno vreme i to od 7.30 do 18.00 časova, podsećaju porezinici i napominju da će u istom periodu raditi i u subotu, 30. aprila 2022. godine kada ističe zakonski rok za prelazak na novi model fiskalizacije.

    „Podsećamo, da puna implementacija Zakona o fiskalizaciji podrazumeva obavezno izdavanje fiskalnog računa sa svim propisanim elementima uz prepoznatljiv QR kod od 1. maja 2022. godine. Obveznici koji ne poštuju zakonske propise i nakon utvrđenog roka odnosno od 1. maja 2022. godine ne počnu da izdaju validne fiskalne račune, biće sankcionisani shodno odredbama Zakona o fiskalizaciji“, poručila je Poreska uprava.

     

    Poreska uprava radiće i u subotu 30. aprila kada ističe zakonski rok za prelazak na novi model fiskalizacije, saopštila je Poreska uprava Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Prijava za godišnji porez na dohodak do 15. maja

    Sva fizička lica koja su u 2023. godini ostvarila dohodak u iznosu većem od 4.269.564 dinara dužna su da najkasnije do 15. maja 2024. godine na portalu e-porezi provere iskazane podatke u unapred […]

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]