• Poslanici duguju novac Skupštini Srbije, pojedini moraju da pravdaju 9.000 evra

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Poslanici iz ovog i ranijih saziva Narodnoj skupštini duguju ukupno 29.929 evra, 3.962 dolara i 214 švajcarskih franaka.

    Kako piše list Nova, ubedljivo najveći dužnik je funkcioner SNS Dragan Šormaz, koga Skupština duži za iznos veći od 9.000 evra. Više od 50 poslanika nalazi se na spisku dužnika Skupštine Srbije, a sudeći po podacima iz parlamenta reč je o dugovanjima za službena putovanja u inostranstvo.

    Poslanici u izjavama tvrde da nije reč o stvarnim dugovanjima ili o tolikim iznosima, te da samo nisu napisali izveštaje ili pravdali račune posle službenih putovanja.

    Ubedljivo najveći iznos novca Skupština potražuje od Dragana Šormaza, poslanika SNS, koji duguje 1.134.051 dinar ili 8.760 evra i 1.284 dolara. Gotovo ceo dug nastao je prošle ili ranijih godina, a u 2021. mu je upisano 45 evra, navode novine Nova.

    Među poslanicima sa najvećim dugom prema srpskom parlamentu je Vladimir Marinković, takođe poslanik naprednjaka i bivši funkcioner SDPS. Zvanično, Skupština od njega potražuje 467.696 dinara ili 2.589 evra i 1.630 dolara. Marinković za list Nova kaže u njegovom slučaju nije reč o dugu, već na vreme nije popunio izveštaj, što je u obavezi da učini posle službenog putovanja.

    „Radi se samo o formalnosti. Iz Skupštine su me opomenuli, ali još nisam stigao to da završim. Izveštaj ću popuniti narednih dana“, navodi on.

    Među većim dužnicima je i Aleksandar Šešelj, koji je bio poslanik SRS. Prema podacima koje je dobio list Nova, on Skupštini Srbije duguje ukupno 284.381 dinara ili 2.413 evra. On tvrdi da taj dug nije dužan da izmiri, već da donese račune.

    „Taj dug treba da se izmiri na način da ja donesem hotelske račune sa putovanja u Savet Evrope u Skupštinu Srbije, što još nisam uradio. Nisam to učinio, jer zbog korone nisam dolazio. Ali taj dug je tako nastao. Ja nisam dužan, već samo treba da pravdam račune“, kaže Šešelj.

     

    Poslanici iz ovog i ranijih saziva Narodnoj skupštini duguju ukupno 29.929 evra, 3.962 dolara i 214 švajcarskih franaka.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Prijava za godišnji porez na dohodak do 15. maja

    Sva fizička lica koja su u 2023. godini ostvarila dohodak u iznosu većem od 4.269.564 dinara dužna su da najkasnije do 15. maja 2024. godine na portalu e-porezi provere iskazane podatke u unapred […]

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]