• Poslanici SNS koji štrajkuju noć proveli na stepenicama skupštine, Obradović u parlamentu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predsednik Dveri Boško Obradović noć je proveo u Skupštini Srbije, dok su poslanici SNS-a Aleksandar Martinović i Sandra Božić jutro sačekali ispred parlamenta.

    Obradović je oko 6:40 časova jutros izašao ispred zgrade parlamenta. Veći deo noći ispred je bio i samostalni poslanik Miladin Ševarlić, koji je povremeno, na neko vreme ulazio u zgradu, ali se vraćao na stepenište.
     
    Ispred Doma Narodne skupštine petnaestak minuta posle ponoći ostali su poslanici SNS-a Aleksandar Martinović i Sandra Božić, kao i samostalni poslanik Miladin Ševarlić.
     
    Boško Obradović je u jednom momentu ušao u zgradu Narodne skupštine, zatim izašao, kako je rekao, po punjač za mobilni telefon, i zatim se vratio u zgradu.
     
    Neću prekinuti štrajk glađu sve dok vlast ne pozove opoziciju za pregovarački sto, i da se napravi dogovor o odlaganju izbora za šest meseci„, poručio je prethodno Obradović.
    Pre toga, potpredsednica Dveri Marija Janjušević donela je Obradoviću jastuk i ćebe, koje je unela u skupštinu, a potom i vreću za spavanje.
     
    Ispred parlamenta su još ostali i poslanici Srpske napredne stranke.
     
    Pristalice i vlasti i opozicije uglavnom su se razišle sa prostora ispred parlamenta.
     
    Sinoć je, inače, u jednom trenutku Obradovića na stepeništu Skupštine obišao Dragan Đilas i razgovarali su jedno vreme, pre nego što je otišao.
     
    Različiti zahtevi
     
    Prvi se na štrajk glađu odlučio samostalni poslanik Miladin Ševarlić, zbog, kako je rekao, nemogućnosti da pridobije poslanike u Skupštini da raspravljaju o Kosovu i Metohiji i povredama celovitosti Srbije.
     
    Pridružio mu se lider Dveri Boško Obradović zahtevom da se prekine izborni proces i da vlast i opozicija sednu za pregovarački sto.
     
    U štrajk glađu ušao je zatim šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović, sa poslanicom SNS-a Sandrom Božić. Uz zahtev da tužilaštvo reaguje na to što je ispred parlamenta napadnut poslanik Marijan Rističević, poručili su da neće prekinuti protest dok pravosuđe ne počne da radi svoj posao. 

    Predsednik Dveri Boško Obradović noć je proveo u Skupštini Srbije, dok su poslanici SNS-a Aleksandar Martinović i Sandra Božić jutro sačekali ispred parlamenta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Manje oblaka uz više temperature – do 17 stepeni

    Oblaci se razilaze i tokom dana se očekuje više sunca. Na jugu i jugoistoku zemlje je moguća slaba kiša, a na planinama ponovo sneg. U ostalim krajevima sunčano, uz malo oblaka. Jutarnja […]