Srbija

Posle 10 dana pronađena oteta devojčica

Izvor: 
Tanjug/RTS/N1 Ned, 29/12/2019 - 17:27Dvanaestogodišnja Monika Karimanović iz Suvog dola kod Niša pronađena je deset dana od nestanka.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da se za otmičarem Ninoslavom Jovanovićem i dalje traga.
 
"Pretpostavlja se da je Jovanović na teritoriji Niškog okruga i intenzivno se traga za njim. Očekujem da će pripadnici policije uspeti da dođu do njega", rekao je Stefanović.
 
Devojčica je pronađena u ataru sela Svrljiški Miljkovac i prebačena u bolnicu u Nišu. Ona je komunkativna i svesna.
 
Ministar je istovremeno zahvalio svima koji su učestvovali u potrazi.
 
Podsetimo, Monika je oteta 20. decembra, oko 7:30h, kada je krenula u školu u Brzom Brodu. Policajci su danima tragali za devojčicom, a u akciju su se uključili i građani, preduzeća koja se bave privatnim obezbeđenjem, pripadnici Vojske Srbije i BIA. 
 
Za poslednje 23 godine ovo je treći put da policija traga za Ninoslavom Jovanovićem. Prvi put je potraga organizovana 1996. godine, kada je silovao jednu ženu i četrnaestogodišnju devojčicu. Posle višednevne potrage po šumama i vikendicama, Jovanović je uhapšen i osuđen na deset godina zatvora.
 
Po izlasku iz zatvora silovao je dvanaestogodišnju devojčicu, nakon što ju je dva dana držao zatočenu. Dok je bio u bekstvu pokušao je da siluje još jednu dvanestogodišnju devojčicu, ali je devojčicu spasao drvoseča.
 
Zbog silovanja i pokušaja silovanja osuđen je na 15 godina zatvora, međutim, odlukom Vrhovnog suda, kazna mu je smanjena na 12 godina.
 
Po drugom izlasku iz zatvora Jovanović je uznemiravao žene preko društvenih mreža i zbog toga je bio u pritvoru pet meseci. Na slobodi je od januara 2019. godine.
 MarketingNajnovije vesti