• Poštari za sutra najavili protest, problemi – male plate, ucenjivanje članstvom u SNS i vakcinacijom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Protest radnika pošte održaće se u sredu, 6. oktobra sa početkom u 14h ispred Vlade Srbije.
     
    Protest će se održati zbog lošeg materijalnog položaja i radno-pravnog statusa radnika.
     
    Istovremeno, od danas, 5. oktobra, u Zrenjaninu, ispred zgrade Pošte, od početka do isteka radnog vremena poštari, članovi sindikata „Sloga“ Petar Petrović i Živanov Dragan, stupaju u svakodnevni protest do daljeg.
     
    Oni traže da zrenjaninsko poslovodstvo Pošte siđe ispred zgrade i razgovara sa njima o svim problemima, jer smatraju da su nakon opravdane smene bivšeg upravnika izloženi mobingu, ali i političkom progonu.
     
    Zarade za oko 11.000 zaposlenih kreću se oko 44.000 dinara što je nedovoljno za osnovne životne potrebe svakog čoveka. S druge strane, prihodi su uvećani a rashodi smanjeni. Ipak, iako Pošta Srbije ostvaruje dobit radnici od toga nemaju ništa, iako su oni najzaslužniji za taj uspeh. Mnogi od njih se ucenjuju članstvom u SNS, prikupljanjem kapilarnih glasova, obaveznom vakcinacijom.

    Protest radnika pošte održaće se u sredu, 6. oktobra sa početkom u 14h ispred Vlade Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Srbija se posle filmova i gejminga okreće i muzici

    Srbija će se, posle razvijanja kinematografije i gejming industrije, okrenuti i ka muzici, koja možda ne generiše toliko prihoda, ali se ocenjuje da ima veliki potencijal. Iz godine u godinu […]

    Batut: Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol

    Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“. Od početka godine, redovno je u saopštenjima Hitne pomoći da je zbrinuto […]