• Posthumno mesto u košarkaškoj Kući slavnih: Zaslužena nagrada za čuvenog trenera Milana Cigu Vasojevića

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Specijalnu plaketu iz ruku predsednika Međunarodne košarkaške federacije, Hamanea Nijanga, primio je njegov sin Boris Spasojević.

    Legendarni košarkaši trener Milan Ciga Vasojević posthumno je primljen 30. novembra u Mijeu u FIBA „Kuću slavnih“, a ceremoniji su prisustvovali prvi čovek i generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović i Zlatko Bolić.

    „Moj otac je živeo za svoj posao, što se videlo kroz celu njegovu karijeru, kako klupskog trenera, tako i trenera reprezentacije Jugoslavije. Kao trener nacionalnog tima ostvarivao je velike pobede i ispisivao istoriju košarke. Imao je veliku energiju i ljubav prema svojim ekipama i košarci uopšte, a vodio je reprezentaciju do istorijskih pobeda koje se pamte i poštuju i danas. Tu su zlatne, srebrne i bronzane medalje na Olimpijskim igrama, Svetskom i Evropskom prvenstvu, kao i Univerzijadi“, izjavio je Boris Vasojević.

    Njegov otac se proslavio kao selektor ženske selekcije „velike“ Jugoslavije /od 1980. god 1989. godine), sa kojom je osvojio treće mesto na Univerzitetskim igrama 1983. u Edmontonu i titulu 1987. u Zagrebu, bronzano i srebrno odličje na Evropskim prvenstvima u Banjaluci 1980. i Kadizu 1987. godine. Vrhunac tog dela karijere bile su bronza i srebro na Olimpijskim igrama 1980. u Moskvi i 1988. godine u Seulu.

    U klupskoj trenerskoj karijeri uspešno je predvodio košarkašice Crvene zvezde, Radničkog i italijanskog Italmeca. Prvi direktor nekada čuvenog KK Hemofarm rođen je 1932. godine u Beogradu, a napustio nas je 1996. godine.

    Specijalnu plaketu iz ruku predsednika Međunarodne košarkaške federacije, Hamanea Nijanga, primio je njegov sin Boris Spasojević.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]