• Postignut dogovor o proizvodnji ruske vakcine u Srbiji

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Ruski Fond za direktne investicije i Institut „Torlak“ saopštili su da su postigli dogovor o proizvodnji vakcine „Sputnjik V“ u Srbiji.
     
    Proizvodnja bi mogla da počne do maja u postrojenjima Torlaka.
     
    Srbija će, dodaje se, postati prva zemlja u Jugoistočnoj Evropi koja će proizvoditi vakcinu „Sputnjik V“. Ta vakcina mogla bi da se izvozi kasnije u druge zemlje regiona, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu „Sputnjika V“.
     
    Direktor RDIF Kiril Dimitrijev izrazio je tim povodom zahvalnost Vladi Srbije za konstantu podršku i poverenje u „Sputnjik V“.
     
    Srbija je među prvim zemljama u svetu koje su odobrile Sputnjik i koriste tu vakcinu radi zaštite stanovništva. Proizvodnja ruske vakcine u Torlaku obezbediće lakšu logistiku i pomoći da se ubrza program vakcinacije u zemlji„, rekao je Dimitrijev.
     
    Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović rekao je da će proizvodnja „Sputnjika V“ u Institutu Torlak jačati kapacitete naše zemlje u borbi protiv pandemije i otvoriti nove perspektive za distribuciju ove vakcine u regionu Jugoistočne Evrope.
     
    Transfer tehnologija za proizvodnju vakcine ‘Sputnjik V’ iz Rusije u Srbiju doprineće obnavljanju suvereniteta naše zemlje na polju proizvodnje vakcine koja će biti važan resurs svake zemlje u budućnosti„, rekao je Popović.

    Ruski Fond za direktne investicije i Institut „Torlak“ saopštili su da su postigli dogovor o proizvodnji vakcine „Sputnjik V“ u Srbiji.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]