• Potvrđena optužnica protiv Belivukove grupe

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv ukupno 30 pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kojom se terete za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje oružja i druga krivična dela.

    U saopštenju Specijalnog suda piše da su ispunjeni neophodni materijalni dokazi za optuženje grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

    „Krivično vanpretresno veće suda je zaključilo da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnih dela koja im se optužnicom stavljaju na teret“, saopštio je Specijalni sud.

    Protiv ovog rešenja suda okrivljeni i njihovi branioci mogu da izjave žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana po prijemu rešenja.

    Belivuk je optužen za pet, a Marko Miljković za četiri teška ubistva, kao organizatori ove kriminalne grupe.

    Za ova ubistva optuženo je još 11 pripadnika grupe.

    Dokazi protiv ove grupe zaplenjeni su mahom sa aplikacije Skaj za mobilne telefone, među njima audio i video snimci, kao i fotografije brutalnih ubistava, a putem međunarodne pravne pomoći oni su iz Francuske dostavljeni našim pravosudnim organima.

    Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je optužnicu sudu 30. jula.

    Šta sve obuhvata optužnica 

    Kriminalnoj grupi Belivuka i Miljkovića na teret se stavlja zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaja droge i oružja, kao i jedna otmica i jedno silovanje mladića.

    Pored Belivuka i Miljkovića, optužnica je podignuta i protiv Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojše Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejan Tešića, Nikole Spasojevića, Nemanje Đurića, Nemanje Lakičevića, Marka Andrića, Vlade Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađane Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikole Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Alekse Šejica, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Alekse Dunjića, Vojislava Đorđevića, Alekse Stošića, Vladimira Dimitrijevića.

    Od njih 30, trojica nisu u pritvoru. To su Bojan Hrvatin, Vladimir Dimitrijević i Vojislav Đorđević.

    Hrvatin je detaljno ispričao kako su izvršena četiri od pet ubistava u Ritopeku, za koja je optuženo ukupno 13 pripadnika grupe, među kojima je i on.

    Vladimir Dimitrijević i Vojislav Đorđević su tužilaštvu ispričali na koji je način grupa preprodavala drogu.

    Grupa se tereti da je od početka 2019. do hapšenja u februaru ove godine delovala pod velom Partizanove navijačke grupe „Principi“.

    Pripadnici grupe su, kako se sumnja, delovali po uputstvima vođa grupe, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su im davali naloge gde, kada i na koji način treba da se otme i liši života, kao i gde će se droga stavljati u protmet…

    Naloge su prenosili mahom preko aplikacije Skaj.

    Grupa se tereti za pet ubistava: Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana Ljepoje.

    Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv ukupno 30 pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kojom se terete za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje oružja i druga krivična dela.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija