• Predizborne spekulacije: Branimir Nestorović mogući kandidat za gradonačelnika Beograda

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Socijalistička partija Srbije i Srpska napredna stranka u subotu su potvrdile da će na beogradske i parlamentarne izbore ići odvojeno.
     
    Pojedini mediji već su objavili da će SPS na izbore izaći u koaliciji sa Zavetnicima i pokretom Vitezovi reda zmaja, te da će njihov kandidat za gradonačelnika Beograda biti Branimir Nestorović.
     
     
    Ovu informaciju, međutim, za Nova.rs Ivica Dačić nije potvrdio, ali ni porekao. 
     
    Mi smo tek juče dogovorii da idemo odvojeno sa SNS-om. Ni sa kim drugim ni o čemu nismo razgovarali“, kaže Dačić za ovaj portal.
     
    Lider socijalista je juče izjavio da će najverovatnije biti nosilac liste SPS za Srbiju.
     
    Pošto ćemo igrati odvojeno (od SNS), moramo ljudima da damo nosioca za gradonačelnika, premijera, tim za Beograd. Najverovatnije ću biti ja nosilac liste za Srbije. Sada moramo sve da koncipiramo, nema tu puno vremena, narednih dana ćemo odlučiti“, rekao je Dačić gostujući na televiziji Prva.
     
    Podsetimo da je Nestorović u decembru, prilikom osnivanja svog udruženja, rekao da neće prezati od ulaska u politiku i kandidature na izborima. On je tada rekao da smatra kako bi na izborima odneo 25 odsto glasova.
     
    Ljudi se plaše da ću da uđem u politiku zarad nekih glasova i da ću poremetiti ravnotežu, gde su i vlast i opozicija zadovoljni što je tako kako je. Da kažem pošteno, nemam takve namere, međutim, ako stvarno zagusti, bogami će da pršti„, rekao je tada Nestorović.
     
    Kao razloge ulaska u politiku, Nestorović je naveo mogućnost da zahtevi novoosnovanog udruženja budu ignorisani. To bi ga, kako je rekao, i pored „velikih pritisaka koje trpi“ opredelilo za stupanje na političku scenu. 
     

    Socijalistička partija Srbije i Srpska napredna stranka u subotu su potvrdile da će na beogradske i parlamentarne izbore ići odvojeno.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Strip u fokusu – D.I.Y. Strip Fest u Parobrodu

    U subotu 20. aprila, u Ustanovi kulture "Parobrod" u Beogradu od 11 do 19 časova, biće održan jedinstveni događaj - D.I.Y. Strip Fest. Ovaj bazar slavi domaći nezavisni strip i pruža […]