• Predlog zakona o socijalnoj karti na dnevnom redu Skupštine

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Poslanici Skupštine Srbije započeće u utorak, 9. februara 2021. godine raspravu o Predlogu zakona o socijalnoj karti.

    Predlog zakona o socijalnoj karti jedna je od pet tačaka Drugog vanrednog zasedanja parlamenta koje je zakazao predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić.

    Cilj uspostavljanja registra Socijalne karte je postojanje jedinstvene i centraliziovane evidencije u elektronskom obliku, koja sadrži tačne i ažurne podatke o socijalno-ekonomskom statusu pojedinaca i sa njim povezanih lica i koja omogućava korisnicima podataka da obavljaju poslove obrade podataka radi utvrđivanja činjenica neophodnih za ostvarivanje prava i usluga iz oblasti socijalne zaštite.

    Ukazano je da će uvođenjem tog sistema biti omogućeno da građani koji su u najtežem ekonomskom položaju budu vidljiviji u sistemu, kako bi blagovremeno i efektivno ostvarili prava na potrebnu podršku.

    Očekivanja Vlade Srbije i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja su da će se za istu količinu novca obezbediti mnogo bolje „targetirana“ socijalna pomoć.

    Na dnevnom redu sednice je i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Kraljevine Lesoto o saradnji u oblasti odbrane, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Severne Makedonije o saradnji u oblasti borbe protiv krijumčarenja migranata, Predlog autentičnog tumačenja odredbe člana 2. stav 1. tačke 3) Zakona o sprečavanju korupcije i Predlog autentičnog tumačenja odredbe člana 64. stav 1. Zakona o visokom obrazovanju.

     

    Poslanici Skupštine Srbije započeće u utorak, 9. februara 2021. godine raspravu o Predlogu zakona o socijalnoj karti.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija