Ana Brnabić
Srbija

Premijerka pozvala sve građane da ovog leta ostanu u Srbiji

Izvor: 
RTS Sre, 13/05/2020 - 20:28

Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je sve građane da ostanu ovog leta u Srbiji i navela da misli da je to najpametnija odluka. Naglasila je da je najveća bojazan da kako mere popuštaju ne bude povećanja broja zaraženih, ali da je sve pod kontrolom.

Ana Brnabić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, apelovala da građani ostanu u Srbiji.

"Ja kao predsednica Vlade bih iskoristila ovu priliku da pozovem sve naše građane da ostanu ovo leto u svojoj zemlji. Naša zemlja je zaista prelepa i čini mi se da sada vidimo i neke hotele, velnes centre i banje za koje nismo znali ranije i mislim da možemo da imamo fenomenalan i kvalitetan odmor u našoj zemlji", rekla je premijerka.

Ukazala je da je to i direktna podrška domaćoj ekonomiji i domaćem turizmu.

"Takođe mislim, kao što su i naši stručnjaci rekli, da zdravstveno to ima mnogo više smisla i ne verujem da će ovo leto bilo ko od osiguravajućih društava osiguravati putovanja u inostranstvo ili davati zdravstveno osiguranje za putovanje u inostranstvo", dodala je Brnabićeva.

Kako god da pogledate, mislim da je najpametnija odluka da se ostane u Srbiji, poručila je Brnabićeva.

Podsetila je da je za državljane Srbije ulaz u zemlju potpuno slobodan s tim da naši državljani kada ulaze u Srbiju ukoliko imaju negativan pi-si-ar test ne stariji od 72 sata mogu slobodno da uđu i slobodno da se kreću, a ukoliko nemaju onda moraju da budu 14 dana u samoizolaciji.

 
MarketingNajnovije vesti