• Preminuo ambasador Srbije u Portugalu Oliver Antić. Portugalci pišu: Antić pao sa litice u more

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ambasador Srbije u Portugalu Oliver Antić preminuo je u petak popodne nakon pada sa litice, pišu portuglaski mediji.

    Prema navodima lokalnog medija „Correio da Manhã“, Antić je bio u radnoj poseti opštini Kaškaiš u pratnji drugog diplomatskog osoblja.

     

    Kako mediji pišu, on je pao sa litice. Njegove kolege alarmirale su hitne službe u 13.20 koji su, prema navodima „Correio da Manhã“, uspele da izvuku ambasadora iz mora dok je još bio živ, nakon čega je prebačen na reanimaciju.

    Međutim, portugaski „Observer“ piše, pozivajući se na izvor iz Lisabonske distriktne komande za pružanje pomoći (CDOS), da je Antić preminuo na licu mesta.

    Nova.rs pokušala je da dobije komentar ministarstva spoljnih poslova, ali do objavljivanja ovog teksta nisu uspeli da dobiju potvrdu za pisanje portugalskih medija.

    MSP: Pamtićemo ga kao vrsnog profesora i pravnika oštrog uma

    Podsećamo, ministarstvo spoljnih poslova Srbije objavio je danas da je Antić preminuo od posledica nesrećnog slučaja.

    „Pamtićemo ga kao vrsnog profesora, velikog patriotu i pravnika oštrog uma i britke reči. Ostaće upamćeni njegova profesionalnost i osvećenost kao ambasadora naše zemlje, kao i doprinos unapređenju odnosa Srbije i Portugalije. Ministarstvo saučestvuje u bolu porodice, prijatelja i kolega ambasadora Antića. U utorak, 22. februara, od 10 do 14 časova biće otvorena Knjiga žalosti u zgradi MSP, Kneza Miloša 24 (svečani ulaz na uglu sa Nemanjinom ulicom). Biće otvorena i elektronska Knjiga žalosti na adresi: [email protected]. Detalji o datumu održavanja komemoracije i sahrane biće naknadno saopšteni“, navodi se u saopštenju ministarstva.

     

     
     

    Ambasador Srbije u Portugalu Oliver Antić preminuo je u petak popodne nakon pada sa litice, pišu portuglaski mediji.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Manje oblaka uz više temperature – do 17 stepeni

    Oblaci se razilaze i tokom dana se očekuje više sunca. Na jugu i jugoistoku zemlje je moguća slaba kiša, a na planinama ponovo sneg. U ostalim krajevima sunčano, uz malo oblaka. Jutarnja […]