Srbija

Pripadnicima MUP-a 10.000 dinara pomoći do Nove godine

Izvor: 
Tanjug Ned, 10/12/2017 - 07:53

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije dobiće 10.000 dinara jednokratne pomoći, rečeno je na jučerašnjm sastanku između ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i predstavnika Nezavisnog sindikata policije.

 

"Očekujemo da će do kraja sledeće nedelje na sednici Skupštine biti usvojene izmene zakona koje će to omogućiti i tada će naše službe automatski krenuti sa isplatom kako bi zaposleni ovaj novac dobili pre Nove godine", naveo je Stefanović. 
 
Jedna od tema bila su i odela za policijske službenike koji rade u civilu, a dogovoreno je i da se oformi radna grupa od predstavnika Ministarstva i sindikata koja bi u najkraćem roku napravila predlog novog pravilnika koji reguliše ovu oblast. 
 
"S obzirom na to da nam kolektivni ugovor ističe u martu, mi smo inicirali da se izvrši njegovo aneksiranje, odnosno da se produži rok važenja postojećeg ugovora na još šest meseci, kako bi sačekali donošenje izmena Zakona o policiji i da bi novi ugovor bio usklađen sa tim izmenama", rekao je Velimir Lukić, predsedavajući Predsedništva Nezavisnog sindikata policije. 
 
Predstavnici Sindikata su takođe predložili da se sva sporna pitanja po različitim osnovama, kada god je to moguće, sporazumno rešavaju, kao i da se razmotri aktivnija uloga Komisije za mirno rešavanje sporova. 
 
Lukić je istakao i da je sindikat pokrenuo inicijativu da se uvede lična odgovornost onih starešina koje ne primenjuju procedure i pravila, propisana od strane Ministarstva, a koja se tiču prekovremenog rada i preraspodele radnog vremena. 
 
Bilo je reči i o novogodišnjim čestitkama za decu zaposlenih.
 
"Lično sam inicirao tu temu na sednici Vlade i podaci o broju dece, koja imaju pravo na to, već su dostavljeni Ministarstvu finansija. Čeka se zajednički stav Vlade, po kojem će Ministarstvo unutrašnjih poslova postupati", rekao je Stefanović. 


Marketing

Najnovije vesti