• Procurio tekst sporazuma opozicije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Među opozicionim strankama SSP, DS, PSG, Pokret za preokret, inicijativa Ne davimo Beograd i Zajedno za Srbiju kruži predlog sporazuma o saradnji.

    Prema saznanjima Tanjuga, taj sporazum su zajedno pisale sve stranke.

    Kako je Tanjugu rečeno u grupaciji okupljenoj oko Stranke slobode i pravde i Demokratske stranke, na tom dokumentu se radilo od letos i nije trebalo da bude dostavljen medijima dok se ne potpiše, ali su, kako tvrdi sagovornik, Zajedno za Srbiju i inicijativa Ne davimo Beograd prekršile taj dogovor i objavile radni dokument kako bi, kaže, sebe predstavile kao proaktivne stranke koje se zalažu za jedinstvo opozicije.

    Predlog sporazuma sadrži stavku da se stranke obavezuju da će „svoju snagu koncentrisati na borbu protiv vlasti, te da se neće međusobno napadati i da se neće baviti međusobnim razlikama“.

    Predlog sporazuma sadrži i odrednicu da će stranke opozicije u slučaju da učestvuju na izborima zajedničkim snagama obezbediti direktnu kontrolu izbornog procesa, da će formirati jedinstvenu listu u Beogradu, da će insistirati na ukrupnjavanju opozicije na republičkom nivou i da će se raditi na pronalaženju zajedničkog kandidata za predsednika Republike.

    Načelni dogovor je i da će, ukoliko budu učestvovali na izborima, formirati postizborne koalicije u okviru kojih će najjača opoziciona lista dati kandidata za gradonačelnika Beograda i/ili premijera, te da će sarađivati isključivo sa dokazanim opozicionim snagama.

    Tekst sporazuma je potvrđen Tanjugu u delu opozicije okupljene oko SSP-a i DS-a.

    Gotovo identičan sporazum se pojavio u javnosti pre dva dana i u njemu se navodi da je to plan Zajedno za Srbiju i inicijative Ne davimo Beograd.

    Među opozicionim strankama SSP, DS, PSG, Pokret za preokret, inicijativa Ne davimo Beograd i Zajedno za Srbiju kruži predlog sporazuma o saradnji.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]