• Prodavci: Rafovi u radnjama nisu prazni, ograničenje za kupovinu šećera

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nikola Petrović, poslovođa i poslovni konsultant u supermarketu „Gomeks“ za N1 kaže da je u prethodnom periodu, u poslednje dve nedelje, bilo povećanog interesovanja kupaca za osnovne životne namirnice, ali da se se situacija sada stabilizovala i da trenutno oni kupuju po kilogram namirnica, za svakodnevnu upotrebu. On je istakao da je taj supermarket uveo jedino ograničenje za šećer – po kupcu je dozvoljena količina od pet kilograma. Petrović kaže da su pojedini potrošači kupovali i po 20-30 kilograma šećera i da je ova mera uvedena da bi svi koji dođu u radnju mogli da budu snabdeveni.

    Reporeter N1 javlja da ovog jutra u Supermarketu Gomeks u Surčinu ima svega na rafovima – osnovnih životnih namirnica, brašna, ulja i šećera i da su ih građani kupovali u uobičajenim količinama.

    Petrović kaže da je povećano interesovanje kupaca bilo u periodu „kada krene vanredna situacija“ i kada dođe više potrošača da kupi po 10, 20 kg osnovnih životnih namirnica, pa se tako i izazove nestašica, ali da potom roba stigne u normalnim količinama i posle je bude dovoljno.

    Na pitanje kada su te „vanredne situacije“, on kaže da se one dešavaju „posle nekih izjava“, kao i onda kada su potrošači uplašeni zbog trenutne situacije.

    Tada čak i 20-30 kilograma namirnica uzmu neki potrošači, zbog čega su se u Gomeksu odlučili da za šećer uvedu ograničenje na pet kg po kupcu, da bi bilo i za ostale.

    On je naglasio da problema u nabavci nema, kao i da nema naznaka da će ih biti. Dodaje da se šećer isporučuje radnjama u normalnim količinama.

    Petrović kaže i da nema povećanja cena osnovnih životnih namirnica i da nema naznake da će ih biti. Bilo je, dodaje, poskupljenja namirnica koje ne spadaju u osnovne, ali samo po pet do 10 dinara.

     

    Nikola Petrović, poslovođa i poslovni konsultant u supermarketu „Gomeks“ za N1 kaže da je u prethodnom periodu, u poslednje dve nedelje, bilo povećanog interesovanja kupaca za osnovne životne namirnice, ali da se se situacija sada stabilizovala i da trenutno oni kupuju po kilogram namirnica, za svakodnevnu upotrebu. On je istakao da je taj supermarket uveo jedino ograničenje za šećer – po kupcu je dozvoljena količina od pet kilograma. Petrović kaže da su pojedini potrošači kupovali i po 20-30 kilograma šećera i da je ova mera uvedena da bi svi koji dođu u radnju mogli da budu snabdeveni.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

    Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović rekao je za RTS da će gas za privredu od maja biti jeftiniji za 15 odsto. Do kraja godine obećava i priključenje oko 70.000 domaćinstava na […]