• Produžen rok za preregistraciju oružja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Skupština Srbije usvojila je izmenu Zakona o oružju i municiji kojom je propisano da se rok za preregistraciju oružja produžava za dve godine, do 5. marta 2022. godine.
     
    Fizička lica koja su posedovala oružane listove i dozvole za nošenje oružja za ličnu bezbednost, kao i pravna lica i preduzetnici koji su posedovali odobrenja za držanje oružja, izdata po zakonu koji je važio do dana početka primene ovog zakona, dužni su da do 5.marta 2022. godine podnesu zahtev za izdavanje isprave, zajedno sa uverenjem o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja u skladu sa ovim zakonom„, piše u Zakonu.
     
    Poslanici su danas potvrdili Protokol o izmenama i dopunama Konvencije o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka, kao i Aneks 1 Sporazuma o ekonomskoj i tehnološkoj saradnji između vlada Srbije i Azerbejdžana.
     
    Poslanici su, na predlog poslaničke grupe Stranka moderne Srbije, diplomiranog pravnika Dušana Dragoljića razrešili funkcije zamenika člana Republičke izborne komisije. Dragoljić zbog poslovnih obaveza ne može da obavlja ovu dužnost.
     
    Poslanici su na tu funkciju imenovali Nikolu Vadlju, takođe diplomiranog pravnika.
     

    Skupština Srbije usvojila je izmenu Zakona o oružju i municiji kojom je propisano da se rok za preregistraciju oružja produžava za

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]