• Prosvetari na protestu tražili da se broj učenika u odeljenjima smanji na 24

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Unija sindikata prosvetnih radnika (USPRS) danas je na protestu „Ne odustajemo“ u Beogradu zatražila da se broj učenika u odeljenjima smanji na 24.
     
    Na protestu je rečno da je nazvan „Ne odustajemo“ jer ne odustaju od pravednih platnih razreda, dostojanstvenog života i zarade, tužbi pokrenutih zbog nebrige države i kvalitetnog obrazovanja za svako dete.
     
    Skup ispred Skupštine Srbije počeo je intoniranjem himne, okupljeni su nosili zastave USPRS, kao i jednu zastavu sa likom Svetog Save i transparent „Ne odustajemo“.
     
    Na protestu su istakli da je onlajn peticiju za smanjenje broja učenika u odeljenjima potpisalo više od 30.000 prosvetnih radnika, a zahtev je upućen poslanicima Skupštine Srbije, premijerki i predsedniku Srbije.
     
    U pismu koje je USPRS uputila tim institucijama navodi se da su odeljenja glomazna, da u njima izostaje socijalizacija i da opada kvalitet nastave.
     
    Predsednica USPRS Jasna Janković pitala je da li danas postoji neko kome nije jasno da je lakše raditi sa 20 do 24 učenika, nego sa 30 do 33 đaka.
     
    Dogodio se kovid i sada je valjda svima jasno da smo delili đake jer ih ima previše u odeljenjima„, rekla je Janković. 

    Unija sindikata prosvetnih radnika (USPRS) danas je na protestu „Ne odustajemo“ u Beogradu zatražila da se broj učenika u odeljenjima smanji na 24.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Isplata stipendija i kredita za učenike i studente

    Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije obaveštava učenike i studente korisnike stipendija za izuzetno nadarene učenike da isplata pete i šeste mesečne rate ovih stipendija za školsku […]

    Leto do ponedeljka, temperature i do 30 stepeni

    U Srbiji će temperatura do ponedeljka imati letnje vrednosti, do 30 stepeni. Danas će biti pretežno sunčano, a krajem dana moguća je prolazna, umerena oblačnost. Najviša temperatura daleko od […]